CORPORATE VENTURE

Reodor inspirert av Cognite: Henter inn DNB-strateg og Monner-gründer for å skape flere startups fra store selskaper

Vegard Dypås Hansen og Jarle Holm styrker laget - målet er å spinne ut flere startups fra store selskaper.

Samarbeider i Reodor, fra venstre: Nassir Achour (CEO), Jarle Holm (styremedlem), Ane Furu (styreleder) og Vegard Dypås Hansen (strategisk rådgiver).
Samarbeider i Reodor, fra venstre: Nassir Achour (CEO), Jarle Holm (styremedlem), Ane Furu (styreleder) og Vegard Dypås Hansen (strategisk rådgiver).
Publisert

Reodor Studios, innovasjonsstudioet som blant annet ble startet av seriegründer Nassir Achour, har vokst frem som et av landets ledende miljøer innenfor innovasjon i store selskaper. Nå styrker selskapet satsingen på å bygge corporate startups, og henter inn Vegard Dypås Hansen, tidligere Head of Innovation Ecosystem i DNB, til teamet. Monner-gründer og SR-Bank-topp Jarle Holm går samtidig inn i styret.

– Vi har bygget landets sterkeste miljø for tidligfase innovasjonsarbeid i etablert næringsliv, og styrker oss nå for å også kunne hjelpe våre kunder til å være rigget for å spinne ut startups som leverer verdi noe utenfor kundenes kjernevirksomhet. De neste årene har vi tro på at flere Cognite-liknende suksesser kan bygge på ressursene kundene vi jobber med sitter på, skriver Nassir Achour, medgründer og CEO i Reodor, i en melding til Shifter.

Digitalhode i DNB

Vegard Dypås Hansen har vært primus motor for initiativ som DNB NXT Accelerator og DNBs konsernstrategi for innovasjon. Han har også ledet coworking-spacet Digital Floor, samt utvikling, testing og utrulling av DNB Way of Innovation. Han går inn som strategisk rådgiver i Reodor, med spesielt fokus på innovasjonsstrategi og hvordan organisasjoner kan rigge seg for å innovere mer og raskere.

– Jeg er svært imponert over hva Reodor har fått til på kort tid. Det er få miljøer i Norge som springer raskere fra innsikt til utvikling og lansering av tjenester kunder faktisk vil bruke og eller betale for. Jeg ser frem til å være med å skalere dette i markedet og skape mer ny vekst for etablerte aktører.

Inn i styret

Jarle Holm er et velkjent navn på den norske oppstartsscenen, etter å blant annet sammen med David Baum ha gründet og solgt startupen Monner til SR-Bank. Holm jobber tett med SR-Banks venturefond FinStart Nordic og leder nå SR-Banks videre satsning på gründere med Monner som en scale-up internt i banken. I Reodor går han inn i styret, med mål om bruke erfaringen sin å spisse Reodors unike verdiforslag for store selskaper.

– Reodor er unikt posisjonert til å realisere det store innovasjonspotensialet som finnes i etablerte norske selskaper – jeg gleder meg til å bidra til at det faktisk skjer.

Achour melder om at Holm og Dypås Hansen allerede har hatt en positiv effekt både på kunder, prosjekter og internt.

– Vi er i en spennende fase, hvor vi har mer enn doblet både ansatte og omsetning det siste året. Samtidig har Jarle og Vegard med sine erfaringer, perspektiver og energi bekreftet teamets tro på at denne utviklingen fortsatt bare er begynnelsen – vi gleder oss stort til å se den videre effekten av bidraget deres, avslutter Achour.

Powered by Labrador CMS