Oslo 20200310. Finansministeren Jan Tore Sanner og statsminister Erna Solberg presenterer regjeringens vurdering av økonomiske konsekvenser av koronaviruset Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Regjeringen lanserer «omstillingspakke» for næringslivet: – Planlegger en flere års tung satsing

Mer penger til forskning, utvikling og innovasjon i mange år fremover, lover regjeringen.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag formiddag presenterte regjeringen en egen tiltakspakke for olje- og gassnæringen, som tar for seg endringer i skatte- og avgiftssystemet. Samtidig ble en ny «omstillingspakke for næringslivet» skissert.

– I pakken ligger store beløp som vil utvikle ny teknologi og bygge kompetanse fremover, sa Krf-leder Kjell Ingolf Ropstad under pressekonferansen.

Pakken er langt fra klar, og skal legges frem i en egen proposisjon for Stortinget i slutten av mai. Allerede er det likevel klart at omstillingspakken vil inkludere økte bevilgninger til Enova, mer penger til forskning, utvikling og innovasjon, og økt bevilgning til grønn skipsfart.

– Vi planlegger en flere års tung satsing, sa næringsminister Iselin Nybø (V) under pressekonferansen, og la til:

– Vi har på mange måter lagt bak oss den mest umiddelbare fasen av krisen, og nå står vi overfor de mer langsiktige utfordringene.

Ifølge statsminister Erna Solberg skal omstillingspakken stimulere til å gjøre investeringer som ikke går inn i kjernevirksomheten - gjerne olje og gass - men som går til «ny teknologi for fremtiden».

Shifter kommer tilbake med mer.

Har du innspill til saken? Kontakt journalisten!