Restaurant

QuickOrder konkurs

Selskapet som skulle digitalisere restaurantbransjen er konkurs. Men det er noen som kan være interessert i å videreføre driften.

Andy Chen, CEO i Quickorder.
Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres fortløpende....

Ifølge en kunngjøring i Brønnøysundregistrene har selskapet Quickorder meldt oppbud tirsdag 25. juli i Norge.

Quickorder er opprinnelig et dansk selskap, og det samme ble gjort i Danmark 14. juli, da fratrådte Andy Chen som administrerende direktør og Lars Fadum Haugstad som styreleder. 

Selskapet som lagde en løsning for å ta betalt gjennom mobilen på restauranter, opplevde en enorm vekst under covid, og doblet inntektene fra 13 millioner i 2019 til 24 millioner i 2020. Veksten fortsatte ytterligere i 2021 til 33,8 millioner kroner. 

Ifølge Brønnøysundsregistrene og Det Centrale Virksomhedsregister i Danmark, er det ikke levert inn regnskap for 2022.

Interessenter allerede etter første dag

Advokat Frode Finnøy er oppnevt som bostyrer, og bekrefter overfor Shifter at de har fått "indikasjoner som tyder på at de kan videreføre driften".

--Hva betyr det?

--Det betyr at vi har fått indikasjoner på at de kan videreføre driften, sier han.

--Betyr det at noen kan kjøpe boet?

--Det betyr at det er noen interessenter, uten at jeg kan gå nærmere inn på det, sier han.

Flere norske investorer

Selskapet har flere norske investorer på eiersiden. I 2021 skal de ha hentet 27 millioner kroner i en runde hvor blant annet pensjonsfondet til meieriansatte, MP Pensjon, gikk inn med en sum.

Trond Riiber Knudsen og Simon Simonæs, CEO i konsernet som blant annet står bak Sumo-restaurantene og Los Tacos, skal også være på aksjonærlista. 

Administerende direktør Andy Chen har tidligere fortalt Shifter at vi bare har sett begynnelsen på digitaliseringen av restaurantbransjen, som er et totalmarked på tre trillioner euro, inkludert salg fra restauranter, barer og kafeer.

--I Norden alene er markedet på 30 milliarder euro, og hvor 90 prosent av salget skjer analogt og uten data, sa Chen, og annonserte at de skulle hente mer penger for å realisere sine vekstambisjoner.

 Shifter har etter gjentatte forsøk ikke lyktes i å få tak i Andy Chen for en kommentar.

Har du tips til denne saken, send en mail til lucas@shifter.no evt sms 98644403

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.