Gustav Axelson (t.v), Eivind Roald og Mattias Holmström i QNTM.

QNTM kjøper norsk teknologiselskap

Det ferske investeringsselskapet til det svenske kjempefondet Altor gjør sin første investering i Norge.

Publisert

I januar ble det kjent at svenske Altor, som har både XXL og Sats i porteføljen, etablerte et nytt investeringsselskap som skulle satse på teknologi og digitalisering.

Siden har QNTM, under ledelse av nordmann og tidligere SAS-topp Eivind Roald, gjort tre oppkjøp. Nå kommer det fjerde, denne gangen i Norge.

Investeringsselskapet tar majoritetsandel i Ibexa, et b2b-selskap som spesialiserer seg på tjenester innen «digital transformasjon», deriblant med tjenester for innholdsproduksjon (CMS) og e-handel.

Selskapet har store kunder over hele verden, som Crédit Agricole, Pierre Fabre, Aschehoug, Groupe Atlantic and Whirlpool.

– Vi så etter vekstjagende SaaS-selskaper med etablerte partner- og klientnettverk i Europa, som kunne sikre bredere dekning av våre e-handel- og CMS-vertikaler, sier Roald, og forteller videre at han ser på selskapets videre vekstreise i sammenheng med QNTMs tidligere oppkjøp av danske Hesehus.

Partene har ikke offentliggjort summene som bytter hender i transaksjonen. Ibexas dominerende eiere har hittil vært Buskerud, Telemark og Vestfold Investeringsfond og Tarde.

Finansavisen omtalte i fjor hvordan Ibexa har utviklet seg fra IT-komet i samme kategori som Opera, til å bli et tapssluk etter salg til Tyskland, for deretter å snu skuta og bli en pengemaskin etter at selskapet kom tilbake på norske hender.

Investeringsselskapet QNTM inngikk på sin side en samarbeidsavtale med oppstartsfabrikken Antler i sommer.