Posten investerer i teknologi som kan gjøre klassiske ladestasjon for el-bil, her fra Fortum Recharge på Skøyen, overflødig.
Posten investerer i teknologi som kan gjøre klassiske ladestasjon for el-bil, her fra Fortum Recharge på Skøyen, overflødig.

Posten investerer i trådløs elbil-lading

Går inn i svenske Elonroad.

Publisert Sist oppdatert

Venturearmen til Posten Ventures går inn på eiersiden i det svenske selskapet Elonroad, som utvikler teknologi for lading av elektriske kjøretøy under kjøring eller på en egenutviklet, trådløs matte under parkering.

– Dette er en innovasjon som vi tror kan være med å forenkle bruken av elektriske kjøretøy. Vi vil være en del av omstillingen til elektriske transporter og som bransje har vi mye å vinne på å teste nye løsninger for å minske klimautslipp, sier Odd Roger Tiller, regionsdirektør i Posten, i en pressemelding.

– Elonroads teknikk er veldig lovende og vi investerer ikke bare i selskapet, men går også inn i et felles utviklingsprosjekt for stasjonær ladning uten bruk av ladekabel i Norge og i Sverige, forteller han.

Blant annet går Posten snart i gang med et pilotprosjekt hvor denne teknologien skal testes i Trondheim. Fra før driver Elonroad et prosjekt for det svenske Trafikverket i Lund i Sverige, der teknologien testes på en strekning for byens busser.

Samtidig med emisjonen, startes det også to nye pilotprosjekter med Bring om utvikling av stasjonære ladeløsninger i Norge og Sverige.

I tillegg til Posten, er Almi Invest Greentech og EUs risikokapitalfond, EIT Urban Mobility, med på denne runden. Partene vil ikke kommentere summene i transaksjonen.

Det opplyses at pengene skal brukes til å sertifisere teknologien og gjøre selskapet klar for kommersiell utrulling.

Målet er å kunne bruke teknologien til alle typer elektriske kjøretøy innen 2025.

Powered by Labrador CMS