trening

Playpulse solgt

Internasjonal teknologigigant punger ut for gaming-treningssykkelen. 

Erling Magnus Solheim og Stian Weie i Playpulse tester noen av de første utgavene av sine spill-sykler på StartupLab i Oslo. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Publisert

- Etter mange år med hardt arbeid for å utvikle verdens beste treningsgaming opplevelse, er vi sikker på at dette strategiske grepet vil drive frem nye fremskritt innen trening og interaktivt underholdningsindustri, sier medgründer og administrerende direktør Erling Magnus Solheim i en pressemelding, der han gleder seg over oppkjøpet.

Selskapet har utviklet en ergometersykkel, der man ved hjelp av muskelkraft og presisjon driver et TV-spill fremover. I det siste har de rettet seg inn mot hjemmemarkedet. Siden oppstarten i 2017 har selskapet hentet omlag 50 millioner kroner, og så sent som i fjor kunne Shifter melde at den kinesiske spillkjempen NetEase Games investerte en ukjent sum i selskapet.

Det spesielle med oppkjøpet er at kjøperen ikke er kjent, siden det er inngått en avtale mellom partene at dette skal holdes hemmelig. 

- Kjøper ønsker å holde det konfidensielt av strategiske hensyn. Jeg kan bare si at det er et svært internasjonalt teknologiselskap, skriver Erling Magnus Solberg i en epost til Shifter.

Det siste sporet av aktivitet i Brønnøysundregistrene var i midten av juli, da Playpulse sendte inn en meldepliktig avtale. 

«Foretaksregisteret har mottatt redegjørelse datert 02.06.2023 forinngåelse av avtale etter aksjeloven mellom selskapet og YoudaoEducation Technology (Hongkong) Limited. Nærmere opplysninger finnes idokumentet.»

Dette er et edtech-selskap eiet av Playpulse-investor NetEase. Om dette er knyttet til salget, har Shifter ennå ikke fått klarhet i.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.