finansiering

Kinesisk spillkjempe investerer i Playpulse

NetEase Games satser på norsk spillsykkel.

Erling Magnus Solheim, Kristoffer Hagen og Stian Weie utgjør gründerteamet i Playpulse.
Publisert Sist oppdatert

Kinesiske NetEase Games er en av verdens ledende utviklere av mobil- og PC-spill.

Investeringen i det norske selskapet skal støtte den kommende lanseringen av PlayPulse ONE-sykkelen, herunder en markedsføringskampanje planlagt til første kvartal kommende år.

– Vi er svært glade for å ha NetEase Games som investor og partner i årene som kommer, sier Erling Magnus Solheim, gründer og daglig leder i Playpulse.

– Et større nettverk

Selskapet har den seneste tiden jobbet med å lansere en ny versjon av en ergometersykkel for hjemmetrening, der man ved hjelp av muskelkraft og presisjon driver et TV-spill fremover.

Deler av teamet er allerede på plass hos en produksjonspartner i Taiwan, og Solheim er snart på vei selv.

Da Shifter snakker med ham fra Slush-konferansen, er han meget fornøyd med den nye investoren.

– Dette er et av de største spillselskapene i verden. De har et enormt nettverk, og det gir oss også tilgang på kapasitet innenfor spillutvikling, sier han.

Akkurat hvordan samarbeidet er utformet, ønsker ikke Playpulse-gründeren å gå inn på. Men det er naturlig å se for seg at investeringen gir Playpulse en fordel når de nå går mot masseproduksjon av sykkelen, med kontaktene NetEase Games har inn mot den kinesiske produksjonsapparatet av underleverandører.

– Det kan også gi tilgang til det kinesiske markedet. Vi har snust på dette tidligere, og det er stort og spennende, men åpenbart veldig krevende, sier Solheim om hvorfor det er nyttig med en så stor aktør på eiersiden.

Har hentet rundt 50 millioner kroner

Både verdivurderingen og investeringssummen er foreløpig ikke kjent, med henvisning til at investoren er notert på børs i Kina. Solheim presiserer at det dreier seg om en minoritetspost.

– Kan det bli noe mer i fremtiden?

– Det er ikke andre spesifikke ting enn partnerskap og salg i Kina. I tillegg til NetEase er noen av de eksisterende investorene med i runden, for ikke å bli utvannet. Det kinesiske spillselskapet er eneste nye investor, sier Solheim.

Selskapet hentet sist 16,5 millioner kroner i fjor høst. Da ledet to internasjonale venturekapital-investorer leder an; Courtside Ventures fra USA og Initial Capital fra UK.

På eiersiden står også Jamie Brooker, Johan Brand, Jasmine Maietta fra Peloton og Walter Cruttenden fra Acorns.

Playpulse har ifølge selskapet selv hentet rundt 50 millioner kroner siden oppstart.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!