Magnus Carlsen går på børs med selskapet Play Magnus. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Play Magnus på børs i oktober

Henter 400 millioner kroner og priser selskapet til 800 millioner før de entrer Merkur Market.

Publisert Sist oppdatert

Teknologiselskapet Play Magnus Group søker notering på handelsplassen Merkur Market på Oslo Børs i oktober.

– Selskapet har utviklet seg enormt fra en frittstående app til å bli en bransjeleder med et økosystem av innovative sjakktjenester. Vår ambisjon er å skape verdens beste digitale samlingssted for å spille, lære og se sjakk. Dette er den største investeringen noensinne i sjakksporten, og som et ledd i å kunne vokse videre er det hensiktsmessig med en notering på Merkur Market, sier med-gründer og styreleder i Play Magnus Group, Anders Brandt i en pressemelding.

Play Magnus Group tilbyr tjenester hvor alle kan spille, se og lære sjakk. Konsernets tjenester består av Play Magnus App Suite, chess24, Chessable og CoChess. I tillegg lanserte gruppen i 2020 en profesjonell online sjakk-turnering, Magnus Carlsen Chess Tour, som fikk betydelig interesse og seertall over hele verden.

Play Magnus Group har mer enn 3 millioner registrerte brukere på tvers av plattformene og omtrent 35.000 månedlige betalende kunder over hele verden.

– Markedet vokser, og for å nå våre ambisiøse mål må vi fortsette å investere. Vi vil fremover satse tungt på teknologiutvikling og selskapet utelukker heller ikke ytterligere oppkjøp. Vi vil bygge på suksessen fra Magnus Carlsen Chess Tour og videreutvikle dette til sitt fulle potensial, sier administrerende direktør i Play Magnus Group, Andreas Thome.

I forkant av noteringen på Merkur Market på Oslo Børs er planen å gjennomføre en emisjon og nedsalg på totalt ca. 400 millioner kroner.

– Selskapet har en unik visjon om å gjøre sjakk tilgjengelig for nye målgrupper over hele verden. I tillegg vil vår modell hjelpe mange flere sjakkspillere og trenere til å kunne leve av sjakken. Selskapet har såvidt begynt på denne reisen og jeg ser frem til å være med på ferden videre, sier Magnus Carlsen.

Emisjonen priser Play Magnus Group til 796 millioner norske kroner. Blant ankerinvestorene i kapitalutvidelsen finner vi den amerikanske kapitalforvalteren Luxor Capital, som er kjent for en rekke globale internettinvesteringer. Også DNB Kapitalforvaltning, TIN Fonder og TD Veen har kommittert seg i den forestående emisjonen.

Investinor, som var med i emisjonen i mars, vil delta i denne investeringsrunden også.

– Play Magnus har hatt en solid utvikling i tråd med de målene selskapet har satt seg. Sjakk er stort og populært globalt, og ennå ikke kommersialisert. Play Magnus er det selskapet som er best posisjonert til å digitalisere og kommersialisere sjakken. Selskapet har også en sterk ESG-profil, sier Patrick Sandahl, investeringsdirektør i Investinor og styremedlem i Play Magnus.

For å stimulere til likviditet og god handel for de børsnoterte aksjene, selger de opprinnelige grunnleggerne av Play Magnus AS, chess24 og Chessable en del av aksjene sine som en del av aksjeplasseringen i forkant av børsnoteringen. Flertallet av aksjene i nedsalget vil bli solgt av LT Holdings Ltd, den største nåværende aksjonæren i Play Magnus.

Planen er å gjennomføre bookbuilding som starter 24 september, med påfølgende børsnotering i uke 41 under forutsetning av at søknaden blir godkjent av Oslo Børs.

Saken ble først omtalt i DN.