finansiering

Plaato henter 30 mill. i en runde ledet av Telenor Amp

Nå vil de norske bryggeri-innovatørene ekspandere til nye markeder.

Lisa Marie Nyvoll, investeringsansvarlig i Telenor Amp, sammen med Plaato-sjef Magnus Valmot.
Publisert Sist oppdatert

Den norske teknologi-startupen Plaato har hentet 30 millioner kroner i en ny investeringsrunde, ledet av Telenor Amp, melder selskapet i en pressemelding. 

Finansieringen markerer ifølge den et viktig steg for selskapet som allerede har revolusjonert fermenteringsprosesser i bryggeribransjen - og som nå sikter mot større kunder og flere bransjer, heter det videre. 

Finansavisen omtalte finansieringsrunden først. 

Plaato har i dag 300 kunder i 40 land. 

Nylig kunne også bryggeri-innovatørene vise til et betydelig hopp i omsetningen. Fra rundt 5 millioner i 2022, landet salget på 7 millioner i fjor.

– Vår visjon er å endre hvordan ulike bransjer får innsikt i løpende fermenteringsprosesser, i tillegg til å automatisere datafangsten som i dag krever daglige manuelle målinger, sier Magnus Valmot, daglig leder i Plaato. 

– Vi har allerede etablert oss som en ledende aktør innenfor dette området, men ser enorme muligheter for forbedringer innen matvareproduksjon og bioteknologi. Med denne investeringen kan vi akselerere selskapets utvikling og ekspandere til nye markeder, sier Valmot. 

Han har tidligere vært med å bygge opp Cxense og Ardoq.

– En trygg og langsiktig partner

Telenors investering foregår gjennom Telenor Amp, som er selskapets investeringsarm med mandat til å investere i selskaper relevante for Telenors kjernedrift.  Selskapet har ifølge Telenor Amps leder, stor tro på Plaato og påpeker at Telenors kompetanse innen konnektivitet og global skalering, vil komme godt med i Plaatos neste vekstfase.

– I Plaato ser vi en unik mulighet til å støtte et norsk teknologieventyr med globalt potensial. Deres innovative IoT-løsninger med AI på toppen, passer perfekt med vår strategi om å drive digital transformasjon i ulike industrier, sier Dan Ouchterlony, leder for Telenor Amp. 

Plaato ser også store muligheter i samarbeidet med Telenor. 

– Telenor går inn som en trygg og langsiktig partner og vil bidra med unik kompetanse innen IoT og AI. De har også ledende miljøer knyttet til IT-sikkerhet som er viktig både for oss og for våre kunder etter hvert som vi støtter driftskritiske løsninger, sier Valmot. 

– Og Telenors merkenavn og verdensomspennende nettverk, vil åpenbart styrke vår posisjon, kanskje særlig i dialog med større kunder. 

Telenor Amps portefølje består i dag av 15 helt eller delvis eide selskaper, med en samlet verdi på 10 til 12 milliarder kroner.

Se flere saker om Telenor Amp

Lang rekke kjente investorer om bord

Plaato planlegger nå å akselerere utviklingen av produkter i eksisterende portefølje og mot nye industrier, og dermed utvide anvendelsesområdene for sin teknologi. Samtidig vil selskapet bygge ut sitt globale salgs- og distribusjonsnettverk for å betjene en voksende kundebase verden over. 

– Dette er bare begynnelsen, sier Valmot.

– Med Telenor og sterke investorer som RunwayFBU, Gunnar Evensen, Birger Magnus og flere ledende investorer på laget, er vi klare til å ta Plaatos teknologi ut i verden i enda større omfang og gjøre en forskjell med å effektivisere globale industriprosesser, sier han. 

Plaato hentet også i fjor sommer 20 millioner kroner fra Kjell Inge Røkkes RunwayFBU, i tillegg til en lang rekke kjente engleinvestorer og profilerte gründere.