kapital

Pickatale henter 30 millioner kroner 

Sikret ny kapital etter snuoperasjon i selskapet. 

I dag jobber 27 ansatte og konsulenter med Pickatale. På det meste i 2022 var det 70 personer i sving, skriver Finansavisen.
Publisert Sist oppdatert

Pickatale ble etablert i 2013 og står bak en lese-og lydbok-app for barn, lærere og elever. 

Nå henter selskapet 30 millioner kroner fra både nye og eksisterende investorer, melder Finansavisen. På eiersiden sto allerede Arne Blystad, MP Pensjon og Investinor, blant flere. 

Styreleder Daniel Holth Larsen ønsker ifølge avisen verken å tallfeste prising eller dele navn på nye investorer. Han forteller imidlertid at emisjonen var del av en snuoperasjon. 

Selskapet satset i 2021 og 2022 tungt på undervisningssektoren i flere land, men det kommersielle gjennombruddet lot vente på seg, skriver Finansavisen. I dag jobber 27 ansatte og konsulenter med Pickatale. På det meste i 2022 var de 70 personer. 

Tidligere sjef Johannes Mella, som i 2021 ble hentet fra Boston Consulting Group (BCG), var blant dem som sluttet, etter et halvannet år i stillingen. 

Gründer Sigbjørn Dugal tok den gang over som daglig leder, og lederskiftet skal ha markert en endring i strategien; fra å selge direkte til skolemarkedet - til å selge plattformen internasjonalt til forlag som allerede har eksisterende relasjoner. 

– Vi har signert kontrakter med internasjonale forlag verdt mer enn 2,5 milliarder dollar til nå. Vi har også sett en syvdobling i antall betalende brukere dette skoleåret, sier Larsen.

Samlet resultat siden 2013 er ifølge avisen 227 millioner kroner i minus. 

På spørsmål om når selskapet skal tjene penger, svarer styrelederen at de kunne ha tjent penger nå ved å kutte utviklingen, men at de derimot ønsker å revolusjonere markedet. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.