Johannes Mella, Kathrine Brøsholen og Espen Viskjer i Pickatale.

Edtech-startup henter inn ledertalenter fra storselskaper

Johannes Mella og Kathrine Brøsholen går inn i ledelsen i leselæringsselskapet Pickatale.

Publisert Sist oppdatert

Pickatale henter Johannes Mella fra Boston Consulting Group (BCG) og Kathrine Brøsholen fra Abax til selskapets nye ledergruppe. Det norske vekstselskapet satser hardt på en lese- og lydbok-app for barn, og harplaner om å vokse internasjonalt.

– Ambisjonen om å gi barn leseglede og motarbeide den internasjonale trenden hvor lesenivået til barn og unge faller er utrolig motiverende, og jeg gleder meg over å kunne være med å bidra til å oppnå dette, sier Johannes Mella, som går inn i rollen som CFO i Pickatale, i en pressemelding.

"Skrekkblandet fryd"

Mella er tidligere prosjektleder i BCG med mer enn fem års internasjonal erfaring fra Corporate Finance og Strategy. I tillegg til Mella er Kathrine Brøsholen ansatt i rollen som nye Chief Revenue Officer (CRO).

– Pickatale har et fantastisk produkt, med et stort internasjonalt potensial. Å kunne ta fatt på en slik oppgave i et selskap med så store vekstambisjoner er noe jeg gjør med skrekkblandet fryd, men først og fremst med en utrolig motivasjon til å kunne bidra til å utgjøre en forskjell for barn, sier Brøsholen.

Brøsholen har tidligere vært involvert i en rekke oppstartsselskaper gjennom roller som Managing Partner hos Agera og styreverv i selskaper som Kobler og E24. I sin tid i Schibsted var hun blant annet en del av lederteamet som jobbet frem den digitale transformasjonen til Schibsted Media Group globalt, med ansvaret for salg.

Tunge investorer

Pickatale ble i sin tid etablert av Sigbjørn Dugal. Selskapet har i dag rundt 80 ansatte i Norge, England, Makedonia, Polen og Kina. I 2020 ekspanderte selskapet til Storbritannia, Sverige og Danmark, samt lanserte et nytt produkt rettet mot skoler. I tillegg gjennomførte selskap en emisjon på 120 millioner kroner, med blant andre Investinor og Tines Pensjonskasse, og PE-toppene Reynir Indahl og Christian Sinding som investorer.

– Vi har brukt det siste året på å restrukturere selskapet og har landet vår nye strategi med å spisse produktutvikling og forberede oss for skalering. Ansettelsene av Mella og Brøsholen er svært viktige skritt for å nå våre internasjonale vekstambisjoner, sier Espen Viskjer, CEO i Pickatale.

Satser globalt

Pickatale har mange tusen bøker i sitt digitale bibliotek oversatt til flere språk, hvor barna kan både lytte og lese, eller begge deler. Selskapet satser nå tungt på skole og utdanning.

– En ting er sikkert, jo mer barn leser - jo bedre er det. Derfor er det viktig at barna har enkel tilgang på de gode historier og bøkene som engasjerer hvert enkelt barn, og dermed stimulerer til leseglede. Vårt store biblioteket, i kombinasjon med plattform og produkter som gjør det mulig å følge barnas leseprogresjon, har et stort globalt potensial samtidig som vi er ekstremt skalerbare, avslutter Viskjer.

Nå får alle abonnenter hos Shifter+ 50% rabatt på årsabonnement på E24+. Les mer