forsvarstech

Peter Thiel sikrer Anduril det som kan bli årets største runde

Peter Thiels Founders Fund leder 15-milliarders runde i forsvarsteknologi.

En vaktpost utviklet av Anduril.
Publisert

Det amerikanske forsvarsteknologiselskapet Anduril er i ferd med å lande en av årets største venturekapitalavtaler, ifølge The Information. Selskapet skal være nær ved å sikre seg en investering på hele 1,5 milliarder dollar, tilsvarende rundt 16 milliarder norske kroner.

Det melder The Information. 

Hovedpunkter:

  • Investeringen ledes av Peter Thiels Founders Fund og Sands Capital
  • Verdsettelsen lander på 12,5 milliarder dollar pre-money, 14 milliarder dollar post-money
  • Anduril omsatte for ca. 500 millioner dollar i fjor, en dobling fra året før
  • Selskapet sikter mot 1 milliard dollar i årlig omsetning innen 2026

Founders Fund, som har vært med siden starten, skal ifølge kildene investere 400 millioner dollar i denne runden. Sands Capital kommer inn som ny investor og er kjent for å investere i selskaper like før de går på børs.

Anduril, grunnlagt av blant andre Oculus VR-gründer Palmer Luckey, utvikler avanserte forsvarssystemer som rakettutskytere, droner og høyteknologiske våpensystemer. Selskapet har vokst raskt og doblet omsetningen til rundt 500 millioner dollar i fjor.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Den sterke veksten har oppmuntret flere venturekapitalister til å satse på forsvarsteknologi, et område mange tidligere har unngått på grunn av uforutsigbarheten i offentlige kontrakter og begrensninger fra limited partners.

Veksten kommer imidlertid med en prislapp. Anduril har fortalt investorer at de forventer å brenne gjennom 2 milliarder dollar mellom 2021 og 2026. 

Den nye verdsettelsen på 12,5 milliarder dollar tilsvarer 25 ganger fjorårets omsetning, betydelig høyere enn etablerte aktører innen forsvar som Lockheed Martin.

Anduril slutter seg nå til en eksklusiv gruppe selskaper som har hentet over 1 milliard dollar i enkeltinvesteringer i år, inkludert skyplattformen CoreWeave, chatbot-utvikleren Anthropic og cybersikkerhetsselskapet Wiz.