karriere

På to måneder har Xeneta hentet to direktører med Amazon-bakgrunn

I et positivt signal for økosystemet henter stadig flere norske startup- og scaleups kompetanse fra noen av verdens største tech-selskaper.

Tonia Luykx og Fabio Brocca er blitt henholdsvis CRO og CPO i Xeneta i år.
Publisert Sist oppdatert

I januar ansatte fraktdata-selskapet Xeneta Tonia Luykx som sagssjef (chief revenue officer, CRO). Luykx har bakgrunn fra Google og Dropbox, og i to år ledet hun Amazon Pay i Irland. 

Nå har det norske milliard-selskapet i skaleringsfasen ansatt Fabio Brocca som produktsjef (chief product officer, CPO). Brocca har bransjeerfaring fra shipping og teknologibrakgrunn fra Amazon. 

Ifølge Xeneta-gründer Patrick Berglund, som uttrykker begistring for ansettelsene i sosiale medier, 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Det har vært et privilegium, og en vanvittig utfordring - tro meg, å bygge og skalere Xeneta de siste 12 årene, skriver Berglund på Linkedin. – Jeg har hatt så mange fenomenale kolleger som har lagt ned tid og engasjement for å hjelpe oss å komme dit vi er i dag! I løpet av de siste 12 månedene har vi lagt til noen få eksepsjonelle personer til ledergruppen for å hjelpe med de neste trinnene på reisen vår.

Han nevner også selskapets ferske finansdirektør (CFO) Eton- og Oxford-utdannede Hugo Grimston i rekken av nyansettelser. 

Sist ansatte Brocca mener han er nesten som laget for rollen. 

I sin forrige rolle som «head of product for global transportation technology» i Amazon bidro Brocca med å skalere og drifte et av verdens største transport-nettverk, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Amazon lærte meg viktigheten av å jobbe baklengs fra kunden, sier Brocca i en kommentar. – Nå du endrer en industri, må du tenke langsiktig. Det vi tror vi trenger i dag, er kanskje ikke det man trenger i morgen, så da må man kontinuerlig tenke nytt.