resturant

Over og ut for Mano Pizza

Artapluss legger ned den rosa pizzakjeden, som selger pizza per meter, etter den har slitt økonomisk i lengre tid. 

Hans Geelmuyden (styreleder) og Tobias Kvaslerud (managing partner) i Artapluss, som er majoritetseier i Mano Pizza.
Publisert Sist oppdatert

Interessen for å skyte inn mer kapital i Mano Pizza, hvor venture-studioet Artapluss er majoritetseier, var lunken. Nå er det kroken på døra før pizzakjeden med filialer i Stavanger og Oslo. 

– Det er med tungt hjerte at styret i Mano Pizza AS har måtte besluttet å begjære oppbud, skriver Tobias Kvaslerud i en epost. Han er styreleder i Mano og managing partner i Artapluss. 

– Årsaken til nedleggelsen er de ekstremt tøffe forholdene som har rådet i restaurantbransjen, spesielt etter utbruddet av pandemien og sterkt endret kostnadsbilde som en konsekvens av inflasjon og øvrige makroforhold, hevder Kvaslerud.

Minstebeløpet pizzakjeden trengte var 1,1 millioner, noe de ikke klarte å hente innen fristen som var satt til forrige søndag. Det kommer frem av et aksjonærbrev som Shifter kjenner innholdet i. 

Mano ble startet i 2019 og hentet 10,2 millioner kroner gjennom en folkeinvestering for under 2 år siden, da var verdsettelsen 68 millioner. Stjernesyklist Alexander Kristoff og seriegründer og engleinvestor Murshid Ali har tidligere stått på listen over investorer. 

Selskapet har slitt økonomisk en periode og i høst ble det dramatisk under en ekstraordinær generalforsamling som endte med at Artapluss i praksis tok over den konkurstruede pizzakjeden. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.