shifters julekalender

Over 70 bedrifter ville være med på gründerens ferske shopping-prosjekt

Shifter pakker opp én splitter ny startup hver dag frem til jul.

Justine Bodegard står bak oppstartsselskapet Hilsener. – Konseptet har potensial til å bli den største kuraterte nett-markedsplassen i Norge, sier gründeren.
Justine Bodegard står bak oppstartsselskapet Hilsener. – Konseptet har potensial til å bli den største kuraterte nett-markedsplassen i Norge, sier gründeren.
Publisert

I dagens kalenderluke:

Hilsener, en markedsplass for kjøp av artikler fra små norske bedrifter.

– Produkter som ikke er å finne i highstreet-butikker, sier Justine Bodegard.

Gründeren er en britisk "kjærlighetsinnvandrer" i Norge og hadde i flere år slitt med nettkjøp fra ulandet som kom med uventede importavgifter og toll-forsinkelser.

– Jeg innså at Norge må ha et vell av kreative virksomheter der ute. Det er bare ekstremt vanskelig å finne dem. Hvordan kan det være lettere å finne kule produkter utenfor Norge enn innenlands, tenkte jeg, sier Bodegard.

Hun tok kontakt med en rekke bedrifter, og responsen var ifølge gründeren overveldende. Hilsener ble etablert i år, og så langt har over 70 bedrifter tatt plass.

– Økonomer mener at små bedrifter og startups er noen av de viktigste påvirkerne for økonomisk vekst, men likevel er det så mange av dem mislykkes de første årene.

Bodegard fortsetter:

– Store bedrifter dominerer forbrukermarkedet, men små bedrifter og nystartede bedrifter utgjør en stor andel av økonomien vår, nesten 99 prosent, men de sliter med å få synlighet og konkurrere med nett- og highstreet-gigantene, sier hun.

Gründeren mener små bedrifter er mer mangfoldige - og jo større mangfold i økonomien, jo lettere er det for den å tåle tøffe forhold.

– Folk sier ofte til meg at Norge trenger mer variasjon, mer mangfold. Jeg sier at Norge ikke trenger mer variasjon. Det er allerede her. Vi trenger bare å bringe det til overflaten.

– Hvor stort er det potensielle markedet?

– Konseptet har potensial til å bli den største kuraterte nett-markedsplassen i Norge. Vi hjelper hundrevis småbedrifter lykkes, men vi har enda større planer enn dette.

Hilsener er så langt egenfinansiert, men gründeren sier:

– Vi har noen interessante møter i kø for fremtiden så «watch this space».

– Hvordan tilbringer du julen?

– Jeg skal tilbringe en koselig jul med familie og venner i England, sammen med ektemannen og tre små barn.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS