Paulina Ackermann skal lede Otovos satsing i Polen.

Otovo inn i sitt største marked hittil

Det norske solenergiselskapet Otovo etablerer seg i Polen. I spissen for satsingen står Paulina Ackermann, som har ledet Lime og vært operasjonssjef i Uber.

Publisert Sist oppdatert

Otovo etablerte seg fredag i Polen, solcelleselskapets femte og hittil største europeiske marked, skriver selskapet i en melding. Fra før opererer selskapet i Norge, Sverige, Frankrike og Spania.

Den norske startupen har ansatt Paulina Ackermann, som har erfaring fra flere hurtigvoksende plattformselskaper, til å lede den polske satsingen. Hun kommer til Otovo fra elsparkesykkel-selskapet Lime, der hun var landsjef for sparkesykkeltjenesten i Polen, Tsjekkia og Ungarn. Før det, var hun leder for kundestrategi og drift i Uber.

– Det polske solenergimarkedet er brennhett. Det selges i år hundre ganger flere solcelleanlegg i Polen enn i Norge! Selv om vi er litt flere i Polen enn dere er i Norge, er jo det ganske utrolig, sier Ackermann i en pressemelding.

Ifølge Otovo forventes det at det polske solenergimarkedet vil telle omtrent 200.000 nye solcelleanlegg installert i år. Til sammenligning vil det norske være på om lag 1.500 anlegg, beregner selskapet.

Polens eget institutt for fornybar energi rangerer markedet som det femte største i Europa, og det tredje største innen solcelleinstallasjoner på boliger.

Otovo selger solceller på nett og bruker lokale montører til å utføre tjenesten.

– Otovo har hatt suksess med denne oppskriften i Spania i 2020, og jeg syns det er mye i det polske markedet som ligner. Det skal vi få til her også, sier Ackermann.