Konflikt

Oppussings-startup begjært konkurs - gründeren tror på løsning

Shineup har utviklet en plattform som skal gjøre det enklere for eiendomsaktører å bestille oppussing. Nå har en tidligere ansatt gått rettens vei for å begjære selskapet konkurs.

Gründeren og styreleder i Shineup, Morten Kroslid.
Publisert Sist oppdatert

Shineup leverer en digital plattform til den profesjonelle delen av utleiemarkedet som gjør det mulig å holde oversikt over hele oppussingsprosessen. 

Shifter har tidligere skrevet om oppstartsselskapet.

Ifølge en beramming fra Oslo tingrett har den tidligere produktsjefen, Anders Kristoffer Grøtter, meldt inn en konkursbegjæring på selskapet som skal behandles torsdag denne uken.

Shifter presiserer at selskapet ikke er slått konkurs.

– Vi jobber med å finne en løsning så dette ikke trenger å komme opp for retten, sier gründer og styreleder i Shineup, Morten Kroslid. 

Han sier til Shifter at partene i saken på grunn av likviditetsutfordringer i selskapet har hatt en avtale om konvertering av lønn til aksjer. 

– Når den ene parten ønsker å endre på ting så må vi finne et kompromiss. Jeg har tro på at vi finner en løsning, sier gründeren.

Grøtter ønsker ikke å kommentere saken når Shifter tar kontakt via hans advokat. 

TheFactory på eiersiden

Opprinnelig siktet Shineup seg inn på alle som ønsket å pusse opp, før de valgte å satse på aktører med over 50 utleieenheter. Oppstartsbedriften ble startet i 2019 av Morten Kroslid som selv har drevet med boligutleie i Litauen. Han ønsket en tjeneste hvor man kunne følge med på oppussingsprosjekter på en oversiktlig måte.

I 2019 var Shineup gjennom et akseleratorprogram i regi av og med investering fra TheFactory, og har siden hentet inn 1,5 millioner fra investorer og kr 700.000 i tilskudd fra Innovasjon Norge. 

Shineup har også tidligere fått tildelt 1,35 millioner euro i EU-midler til videreutvikling av løsningen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.