Oppkjøp

Oppkjøpsfond vurderer å kaste seg inn i kampen om Twitter

Elon Musks bud på Twitter finner støttespillere.

Twitter kan bli kjøpt opp.
Publisert

Apollo Global Management vurderer ifølge kildene til Wall Street Journal å delta med kapital i Elon Musks $48-milliarders bud på Twitter.

Apollo er en av verdens største oppkjøpsfond med rundt 500 milliarder dollar forvaltningskapital. Fondet eier i dag blant annet Yahoo.

Det er ventet at Twitters styre gjennom en rekke såkalte juridiske giftpiller vil forsøke å hindre oppkjøpet.

I en melding mandag ble det klart at flere grep er aktuelle, blant annet utvanning av Musks andel ved å gi sterkt rabatterte aksjer til de eksisterende aksjonærene når en enkelt aksjonær passerer 15 prosent av aksjene.

Tidligere har banken Morgan Stanley signalisert at den vil støtte Musks planer med kapital.

Twitters aksjekurs falt fra 70 til 30 det siste året, før budet fra Musk løftet aksjen til rundt 48 dollar. Selskapet leverte to år med lønnsomhet før pandemien, men tapte rundt en milliard dollar på driften i 2020 og 220 millioner dollar i 2021 etter å ha betalt ut 750 millioner dollar i et søksmål. Omsetningen økte i 2021 til 5 milliarder dollar, opp fra 3,7 året før.

En rekke medier har på leder- og kommentarplass uttalt seg kritisk til Musks oppkjøp. Felles for de mange av dem er en uttrykt frykt for hva Musks eierskap og ukonvensjonelle stil vil ha å så for ytringsfriheten på det sosiale mediet.

Temaet rundt hvem som skal blokkes og ikke ble spesielt kontroversielt da Twitter stengte Donald Trump ute fra tjenesten.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*