Oppkjøp

Oppkjøps-fond kjøper seg inn i Tibber

Tibber-sjefen bekrefter at det er tidligfase-investorer som selger seg ut.

Edgeir V. Aksnes i Tibber og Herman Korsgaard i Altor
Publisert Sist oppdatert

Altor Fund V har inngått en avtale om å kjøpe seg inn i energiplattformen Tibber.

Det går frem av en pressemelding fra selskapet.

Tibber-sjef Edgeir Vårdal Aksnes bekrefter overfor Shifter at Altor kjøper fra en rekke tidligfase-investorer som kom inn i Tibbers tidlige såkornsrunder.

Alle de eksisterende eierne som kom inn i Tibbers forrige 100 millioner dollars serie C-runde i mars 2022. som Europas største impact-fond Reynir Indahls Summa Equity, Balderton, Eight Roads og Schibsted er med videre.

Den gangen uttalte Edgeir Vårdal Aksnes til Shifter at de hadde en komplementær aksjonærbase med både ledende investeringsselskaper og ledende industrielle aktører, men at de manglet noen fra «impact-siden».

Han optimist med tanke på samarbeidet med Altor.

– Dette passer veldig godt inn sammen med den siste runden vi kjørte. Slik vi er blitt kjent med Altor, så deler vi synet på hvordan man bør løse klimakrisen og energikrisen i Europa. Jeg synes Altor gjør mange gode aktiviteter og investeringer på dette feltet og vi tror det ligger mange muligheter her, sier Aksnes til Shifter og gjentar at planene om internasjonal ekspansjon fortsetter ufortrødent.

Altor gearer seg inn mot energiomstillingen. Det nordisk-orienterte fondet har tidligere blant annet investert i Elkems grafitt-produsent Vianode og solprodusenten Svea Solar.

– Tibber er et unikt og raskt voksende selskap i den konsument-drevne delen av den grønne omstillingen. Vi er veldig imponert over posisjonen og plattformen gründerne har skapt og er overbevist om at Tibber vil spille en viktig rolle i å sikre fornybar energi og smarte løsnigner for husholdningene i Europa, sier Altor-direktør Herman Korsgaard i en kommentar.

Siden starten har Altor-fondene hentet 8,3 milliarder euro i kommitert kapital. Til nå er rundt 5 milliarder euro investert i mer enn 85 selskaper. Da Sbanken ble solgt til DNB var det også klart at Altor som største aksjonær ville innkassere en gevinst på 1,6 milliarder kroner.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*