Private Equity

Altor inngår partnerskap med nordisk spydspiss innen kunstig intelligens

Tar minoritetspost i finsk AI-nettverk.

Altor og Stian Tuv (innfelt) tar en minoritetspost i finske Silo.ai
Altor og Stian Tuv (innfelt) tar en minoritetspost i finske Silo.ai
Publisert

Altor inngår et langsiktig partnerskap med Silo AI, et finsk selskap med nordisk fotavtrykk, med en felles ambisjon om å bygge et ledende europeisk flaggskip innen kunstig intelligens.

Silo AI ble grunnlagt i 2017 av professor Peter Sarlin, ex-Nokia CTO Tero Ojanperä, ex-PwC CEO & Chairman Johan Kronberg, gründer Ville Hulkko, førsteamanuensis Kaj-Mikael Björk og Elektrobit-gründer Juha Hulkko.

– Kunstig intelligens kommer til å være en sentral del av teknologiskiftet over de neste ti årene, og er en kompetanse som mer eller mindre alle selskaper kommer til å måtte utvikle. Silo AI er en spydspiss innen utvikling av skreddersydde AI-løsninger med en visjon om å bygge et europeisk flaggskip innenfor kunstig intelligens. Som langsiktig partner ser vi i Altor frem til å bidra til selskapets videre vekst, utvikling av nåværende forretningsmodell og internasjonal ekspansjon i årene fremover, sier Stian Tuv, investeringsdirektør ved Altors Oslo-kontor.

Silo AI har siden vokst til over 240 AI-eksperter, hvorav 120 har doktorgrad innen sine respektive felt, som maskinlæring, datasyn og naturlig språkbehandling.

Med Silo AIs kompetanse og infrastruktur skal de kunne levere AI-drevne løsninger innen smarte enheter, autonome kjøretøy, industri 4.0 og smarte byer til industriledende kunder som blant annet Allianz, Danske Bank, Körber, Philips, Rolls-Royce, Sandvik og FN.

– For å kunne ta det neste steget på vår vekstreise, var dette et riktig tidspunkt for oss å inngå et partnerskap med Altor. Et slikt samarbeid vil gjøre det mulig for oss å opprettholde vårt fokus på å ivareta og prioritere våre ansatte, samtidig som vi fortsetter å ekspandere og videreutvikle tjenester og produkter. Vi er fortsatt tidlig på reisen mot det langsiktige målet om å bli et europeiske flaggskip Jeg gleder meg til fortsettelsen sammen med våre dyktige ansatte, og ønsker Altor hjertelig velkommen på laget, sier administrerende direktør og gründer av Silo AI, Peter Sarlin.

Gründerne, inkludert administrerende direktør Peter Sarlin og styreformann Tero Ojanperä, vil fortsette å være de største eierne, mens Altor blir en betydelig minoritetsinvestor.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS