Opera-gründerens nye nettleser lar brukere sette Internett på pause

Nettleserselskapet Vivaldi oppfordrer til å logge av litt oftere.

Publisert Sist oppdatert

Den norske nettleseren Vivaldi introduserer «Break mode» - en funksjon som skal hjelpe brukerne med å koble av og få en bedre balanse mellom jobb og fokus på aktiviteter utenfor nettleseren.

Millioner av mennesker på hjemmekontor krever at folk i enda større grad enn før er logget på -noe som kan høres ut som et Nirvana for et nettleserselskap. Vivaldi mener derimot at utviklingen er alarmerende.

I en pressemelding skriver de at brukerne må være til stede utenfor nettleseren, og enda viktigere - skru den av, for å styrke både helsen og øke produktiviteten.

– Vi ønsker å gi brukerne verktøyene de trenger for å holde seg produktive, men vi vil også styrke dem til å styre tiden sin og balansere alle de tingene som er viktige for den, sier Vivaldi-sjef Jon von Tetzchner i meldingen.

Med en pauseknapp i venstre hjørne av statuslinjen, demper og stopper «Break mode» all lyd og video, samt skjuler alle faner og paneler og annet innhold i nettleseren. Sånn vil selskapet oppmuntre til flere analoge handlinger når en tar seg en pause; «ringe, notere de kreative ideene på et stykke papir, trene, ta en lur eller ta en kopp kaffe i fred,» heter det i meldingen.

Vivaldi er den eneste nettleseren som produseres i Norge. Den har 1,5 millioner månedlige brukere på verdensbasis. Vivaldi-skaper Jon von Tetzchner grunnla også selskapet Opera.

Powered by Labrador CMS