investor

Nytt milliardfond klart for å investere i Norge

Monterros G1 har 1,65 milliarder kroner til programvareselskaper i tidlig fase.

Peter Larsson, Thomas Bill Revland, Lars Sveder er gründerne av Monterro
Publisert Sist oppdatert

Svenske Monterro investerer primært i mellomstore selskaper som lager programvare for næringslivet (B2B SaaS) i Nord-Europa. Investoren forvalter rundt 13 milliarder kroner totalt.

Nå har selskapet lukket sitt femte fond, denne gangen på 1,65 milliarder svenske kroner, og er klare for å ta både minoritets- og majoritetseierskap i nordiske selskaper.

Monterro definerer majoritetseierskap som over 50 prosent av stemmene.

Det nye fondet G1 ble overtegnet og rundt 25 prosent av kapitalen kommer fra gründere og ansatte i Monterro.

I desember gjorde det nye fondet sin første investering i det svenske SaaS-selskapet Spark Vision.

Andre Monterro-fond er investert i de norske SaaS-selskapene Moment (prosjektstyring) og Bliksund fra Arendal, som utvikler IT-løsninger for nødetater og helsetjenesten.

– Vi treffer ofte grundere i programvareselskaper som er i en tidlig fase av sin utvikling. De har ikke bare behov for kapital, men fremfor alt strategisk og operativ støtte for å fortsette å utvikle selskapet sitt, sier Roald O. Hunvik, Norgessjef i Monterro.

– Derfor er vi tilfreds med tilliten vi har fått fra våre eksisterende investorer til å etablere fondet G1. Til sammen kommer vi nå til å kunne investere i og utvikle også slike tidligfaseselskaper.

Til Shifter utdyper han at Monterro tidligere har tatt såpass store eierandeler at det ikke alltid har vært aktuelt for gründere. I det nye fondet åpnes det for å komme disse i møte.

– Med nye, friske penger og muligheten for å gå inn som minoritetseier i selskaper, forventer vi at det blir flere investeringer i Norge. Vår styrke er å støtte gründere og ledere med vår komplette verktøykasse, slik at vi kan hjelpe selskapene til å bli markedsledere i sine nisjer. Våre ansattes erfaring, kompetanse og nettverk fra selv å ha etablert og bygget programvareselskap, er en styrke. Vi ser frem til å kunne tilby støtte også til tidligfaseselskaper, sier Hunvik.

– Mange tech-selskaper har måtte se egen verdsettelse falle dramatisk de siste årene. Hva tenker dere om markedssituasjonen?

– Det er riktig at prisingen har gått ned. Men det er også slik at de selskapene som vi ser etter og investerer i, gjerne opplever betydelig suksess og har ganske store muligheter internasjonalt, så for vår del ser vi på verden slik man gjør med et nytt fond: Vi ønsker å investere masse.

Ifølge Hunvik holdt også Monterro litt igjen da prisingen var på det høyeste.

– Vi holder skipet stødig. Og nå er vi veldig klare for å investere mer, og spesielt i Norge.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!