RESULTAT

Nyby låner millioner fra eierne

Omsetningen økte noe og underskuddet ble litt mindre i fjor. Nå har Nyby tatt opp et konvertibelt lån på fem millioner kroner, og ser på ytterligere kapitalinnhenting.

Fredrik Gulowsen og Kristina Tuhus i Nyby.
Publisert Sist oppdatert

Nyby utvikler en teknologisk plattform som hjelper helse- og omsorgssektoren med å optimalisere ressursene sine ved å koble kvalifiserte ressurspersoner med helsepersonell som trenger ekstra assistanse, slik som praktisk hjelp, følging til lege, trimturer og sosialisering.

I 2022 omsatte Nyby for 5,91 millioner kroner, viser årsregnskapet. Det er en økning på knapt 30 prosent sammenlignet med 2021, da inntektene var på 4,55 millioner kroner. 

Samtidig leverte selskapet et årsresultat på -6,88 millioner kroner i 2022, noe som er en forbedring fra underskuddet på 7,82 millioner kroner i 2021.

Oppstartsselskap som ble grunnlagt i 2015 av Fredrik Gulowsen, Kristina Tuhus og Knut Urdalen, har fått flere titalls norske kommuner og organisasjoner på kundelisten, i tillegg til flere kunder i Sverige, Danmark og Tyskland.

Da selskapet hentet 18,3 millioner kroner på tampen av 2021, fortalte gründerne at pengene kunne vare i to år - men at de ville dra på kapitaljakt igjen så snart den «skalerbare, repeterbare salgsmaskinen» var på plass. 

I årsregnskapet går det frem at planene om kapitalinnhenting nå nærmer seg realisering.

Hittil i år har Nyby hentet inn fem millioner kroner i et konvertibelt lån fra en av selskapets aksjonærer, og ytterligere konvertible lån er planlagt til høsten 2023. I tillegg har Nyby fått 3,5 millioner kroner i tilskudd fra Innovasjon Norge i år, går det frem av regnskapet.

De største eierne i Nyby er gründerne. Fredrik Gulowsen med en eierandel på 27,1 prosent, Kristina Tuhus med 15,88 prosent og Knut Urdalen med 11,66 prosent. Investeringsselskapet T.D. Veen, som kom inn i 2021, eier også en betydelig andel på 11,2 prosent.

Denne saken er generert av tekstroboten ChatGPT og desket av Shifter-redaksjonen

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.