venturekapital

Ny rekord: Sandwater henter 1,4 milliarder kroner til sitt første venturefond

Det ferske venturefondet Sandwater har hentet 1,4 milliarder kroner fra blant annet EU og svenske pensjonsfond. Summen er ny rekord for et nytt venturefond i Norge.

Partnere i Sandwater, Tom Even Mortensen og Kristian Melhuus.
Publisert Sist oppdatert

Venturefondet som ble startet opp i desember 2021, har nå lukket sitt første fond for nye investorer med 1,4 milliarder kroner i forvaltningskapital. 

Det er nesten dobbelt så mye som det opprinnelige målet på 750 millioner kroner og den største summen for et såpass ferskt venturefond i Norge.

Les også Shifters intervju med Sandwater-teamet om hvordan de landet rekordsummen

Sandwater investerer i nordiske og europeiske bedrifter i tidligfase som forsøker å bidra til løse store samfunnsproblemer som for eksempel klimautfordringen og innen helsevesenet. 

Investorene som har kommet inn på eiersiden i fondet, er EUs investeringsfond EIF, det svenske pensjonsfondet Första AP-fonden (AP1) og investeringsselskapet LGT, som blant annet forvalter formuen til Liechtensteins prinsefamilie. 

De statlige norske investormiljøene, Nysnø og Investinor er også eiere i fondet, ved siden av familie-forvaltermiljøene i Stein Erik Hagens Canica og Lærdal-familien i Stavanger. En rekke private personer fra eierfond (private equity) i Norden har også kommet til. 

– Vi er veldig fornøyde med nivået på støtten fra investorer, selskaper og økosystemet som helhet. Vi tar omfanget av runden som et signal om at investorene deler en felles forståelse om å investere i og støtte tidligfasebedrifter som har som mål å  påvirke klima og helsevesenet på en positiv måte, sier Sandwater-partner Kristian Melhuus.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.