emisjon

«Norskfødt» medtech henter 134 millioner kroner

CardioMech AS har hentet 13 millioner dollar i frisk kapital fra nye og eksisterende investorer i en overtegnet runde.

Nikolai Hiort og Johan Bergsland i Cardiomech.
Publisert

Det medisinske utstyrsfirmaet ble startet i Trondheim i 2015 av oppfinner og CTO Nicolai Hiorth og styreleder Johan Bergsland

Selskapet har i dag mye aktivitet i Minnesota i USA. Siden starten har selskapet hentet over 400 millioner kroner for å utvikle sin teknologi for transkateter mitralkordalreparasjon. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Mitralregurgitasjon er en tilstand hvor det oppstår bakover blodstrøm over mitralklaffen. Det er den tredje mest vanlige hjerte-kar-sykdommen. Tilstanden er invalidiserende for pasienter, og potensielt dødelig hvis den ikke behandles. 

Markedet forventes å overgå det for TAVR (Transcatheter Aortic Valve Replacement), som for tiden er et marked på 6 milliarder dollar.

CardioMechs enhet, en kunstig akkord designet for å redusere eller eliminere regurgitasjon og gjenopprette den naturlige anatomi, representerer en potensiell revolusjon i behandling av mitralregurgitasjon. Dette kateterbaserte terapiet tilbyr et enkelt og rett frem prosedyre som et alternativ til åpen hjertekirurgi, noe som kan redusere behovet for operasjon og minske ventetiden for yngre og friskere pasienter.

– Det er et betydelig behov for en mindre invasiv teknologi som kan eliminere mitralregurgitasjon hos yngre og sunnere pasienter, og norskfødte CardioMech utvikler en kategoridefinerende teknologi som kan komme pasienter med mitralregurgitasjon over hele verden til gode, sier styreleder Bergsland.

Selskapet hadde ikke omsetning i sitt norske regnskap i fjor, men fikk et resultat før skatt på minus 12,3 millioner kroner.