Student

Norske MMEDS til topps i "EM for studentbedrifter"

Torsdag vant studentbedriften MMEDS UniCredit Future Award 2022 under EM for studentbedrifter.

Gründerne av MMEDS på NM i entrepenørskap
Gründerne av MMEDS på NM i entrepenørskap
Publisert Sist oppdatert

MMEDS er en studentbedrift fra NTNU Ålesund, gründet av Sara Feruglio, Eva Audunsdottir og Mari Hegvik. Studentene tok utgangspunkt i reststoff fra hvitfisk og fant et brennhett marked.

Nå skal de selv utvinne marint kollagen.

Mentoroppfølging fra Italiensk bankkonsern

Det deltok totalt 320 studenter fra 21 land i årets EM. I tillegg en pengepremie vil gründerne få ett år med mentoroppfølging fra det internasjonale bankkonsernet Unicredit.

– Dette har vært en helt fantastisk opplevelse for oss, og vi har knyttet verdifulle nettverk i Europa. Vi har jobbet mye med bærekraft, og da er det utrolig gøy at juryen ser potensialet i det vi driver med, sier daglig leder Sara Feruglio i en pressemelding.

Veien videre

Til høsten flytter Feruglio og Audunsdottir til Oslo for å jobbe, mens Hegvik blir i Ålesund. Feruglio deler at de planlegger å fortsette arbeidet med selskapet, og ønsker å holde produksjonen i Ålesund. Med hjelp fra premiepotten skal de videreføre studentbedriften i et aksjeselskap, og starte egen produksjon av marint kollagen.

– Vi ønsker også å søke om videre finansiering, blant annet fra Innovasjon Norge, sier Feruglio.

Daglig leder er spent på tiden fremover, hvor de må begynne å se på lokaler til produksjon.

– Vi har tenkt å selge i store mengder samtidig, som gjør at vi er nødt til å få tak i store maskiner og lokaler, dette kan bli en utfordring. Dette er et stort prosjekt som tar mye tid og vi kommer også til å måtte rekruttere noen flere hoder.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS