internasjonalisering

Norsk teknologi skal redde liv i England

Ambulansetjenesten LIVES tar i bruk norskutviklet elektronisk pasientjournal.

Janne T. Morstøl, CEO i Bliksund.
Publisert

Det norske teknologiselskapet Bliksund har sikret seg sin første kontrakt i Storbritannia, melder selskapet i en pressemelding.

Den helsefokuserte teknologibedriften skal levere sitt elektroniske journalsystem, Bliksund EWA, til ambulansetjenesten Lincolnshire Integrated Voluntary Emergency Service (LIVES). LIVES er en frivillig organisasjon som utfører over 12.000 oppdrag i året.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Vi ser alltid etter nye måter å forbedre omsorgen for pasientene og tjenestene vi leverer, sier Daniel Sedgewick, medisinsk direktør hos LIVES, i pressemeldingen.

LIVES har tidligere benyttet et papirbasert system for journalføring. De håper overgangen til en digital løsning vil gi bedre informasjonsflyt og effektivisere arbeidet.

Blant annet skal systemet gjøre det enklere å identifisere pasienter med forverret helsetilstand, og gi ambulansepersonellet påminnelser om nødvendige behandlingsprotokoller.

– Tidsbesparende funksjoner gjør at klinikere kan bruke mer tid på å samhandle med pasienten og mindre tid på å dokumentere, sier Sedgewick.

I samarbeid med LIVES skal Bliksund også utvikle en app for førstehjelpere. Appen skal integreres med journalsystemet, og skal bidra til å støtte de frivillige ute i felt.

– Utfordringsbildet i Norge og UK er veldig likt. Når vi tar med oss en moden løsning til UK og tilpasser den de lokale standardene, har vi stor tro på at våre løsninger effektivt kan støtte LIVES i deres prehospitale innsats, sier Janne T. Morstøl, CEO i Bliksund. 

Saken er skrevet med kunstig intelligens, men desket av Shifters journalister.