Oppkjøp

Norsk HR-gigant kjøper opp svenske

HR-SaaS-selskapet Simployer kjøper opp svenske AlexisHR.

Adm.dir i Simployer, Vigleik Takle, mener oppkjøpet av AlexisHR er en viktig del av deres strategiske satsing.
Publisert Sist oppdatert

Norske Simployer har som mål å bli Nord-Europas ledende leverandør av HR-management verktøy. Nå gjør de ord til handling og kjøper den svenske startupen AlexisHR.

Det er ikke første gang selskapet kjøper opp mindre svenske HR-selskaper. Tidligere har gjort det samme med Tholin & Lasson, Netcompetence, &frankly og Edge HR.

Shifter skrev for kort tid siden om konkurrenten, børsaktuelle Catalystone Solutions, som også hadde vært på «sverigetur» og kjøpt opp employee engagement-selskapet Populum. 

– Oppkjøpet lar oss effektivt rette oss mot det raskt voksende SMB-markedet for bedrifter i Nord-Europa. Ved å inkludere AlexisHRs moderne og innovative løsninger i våre tilbud, er vi klare til å tilby våre kunder mer moderne, brukervennlige og omfattende HRM-løsninger, sier Vigleik Takle - administrerende direktør i Simployer.

AlexisHR er et raskt voksende programvareselskap med 27 ansatte som ble startet i Stockholm i 2019 av gründer Nima Samimi. Alexis har en raskt voksende og internasjonal kundebase med kunder i blant annet Sverige, Norge, Nederland og flere andre europeiske land.

Simployer har 320 ansatte og kontorer over hele Nord-Europa, hovedkontoret ligger i Sarpsborg. De har omtrent 11 500 kunder og omsatte i 2023 for 550 millioner kroner.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.