Norselab styrker investeringsteamet - igjen

Henter profiler med bakgrunn fra blant annet Whereby, Atea, Kistefos og KPMG.

Heidi Kopperud (f.v.), Jean-Guillaume Marquaire, Ann-Kristin Pfründer og Alexander Farroq er nykommere i Norselab.
Publisert

Tidligere i år laserterte Norselab Meaningful Equity II, impactinvestorens andre fond innen venture. Med fokus på å skape positive miljømessige og sosiale effekter kunngjorde fondet sin første investering i sirkulær logistikk- og teknologiselskapet Wanda i mai i år.

I mars sluttet tidligere Too Good To Go-topp Ann-Kristin Pfründer seg til teamet, og får nå følge av Heidi Kopperud, Jean-Guillaume Marquaire og Alexander Farooq. De skal ikke bare jakte investeringsmuligheter, men også jobbe tett med Norselabs eksisterende porteføljeselskaper.

- Heidi, Jean-Guillaume og Alexander besitter alle unik kompetanse og har imponerende meritter innen verdiskapning for oppstartsselskaper. Sammen med Ann-Kristin får de en viktig rolle i å skalere de beste casene i Meaningful Equity II, sier Yngve Tvedt, investeringssjef i Norselab.

Bakgrunnen

Heidi Kopperud er medgründer og tidligere markedssjef i Videonor, nå Whereby, og har gjennom karrieren hatt en rekke ledende kommersielle stillinger, blant annet i Atea og Visolit, hvor hun hadde stillingen som Nordic Director of Marketing, Communication and Service Development.

Jean-Guillaume Marquaire har hatt lederroller og også vært ventureinvestor innen mat og drikke-segmentet. Etter et opphold i konsulentbransjen og som edtech-gründer har han de seneste årene vært i sentrale posisjoner i flere multinasjonale vekstselskaper. Siden 2018 har han vært involvert i dusinvis av transaksjoner, både som rådgiver og aktiv tidligfaseinvestor.

Alexander Farooq på sin side har investert i en rekke tidligfaseselskaper, både i Norden og Sørøst-Asia. Han har også vært investment manager i Kistefos, og strategikonsulent i KPMG Deal Advisory og PA Consulting Group.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*