Impact-fond

Norselab fortsetter å plukke stjerneforvaltere til ny satsing utenfor venture

Nå har de hentet DNB Markets ledende kredittanalytiker.

Ole Einar Stokstad går fra DNB Markets til Norselab.
Publisert Sist oppdatert

le Einar Stokstad har vært leder for DNB Markets team for kredittanalyse de siste 15 årene. Nå går han sammen med Norselab for å utvikle en serie med «impact-rettede» kredittfond sammen med Tom Hestnes.

Etter å ha levert superavkastning i en årrekke som porteføljeforvalter i Alfred Berg, ble det i april kjent at Tom Hestnes skal leder Norselabs første satsing utenfor venture.

I en melding fra Norselab gir Stokstad uttrykk for at alternative investeringsfond vil bli attraktive for langsiktige og institusjonelle investorer.

Stokstad sier i meldingen at det er viktig for ham å bidra til en mer bærekraftig fremtid. Norselab definerer den engelske termen «impact» som «meningsfull», investeringene skal dermed være motivert av noe mer enn matematisk gevinst.

Det har i det siste blitt opprettet flere slike Impact-fond, blant annet hentet Reynir Indahls Summa Equity 23 milliarder tidligere i år til formålet.

– Det finnes veldig få sammenlignbare fond i Norden i dag, og med de langsiktige trendene vi ser, har vi grunn til å tro at dette blir et unikt og attraktivt produkt. Med Stokstad og Hestnes har vi nå et solid team på plass for å sikre at vi kan levere et meningsfullt og markedsledende investeringsprodukt til det lokale og internasjonale markedet, sier Norselab-sjefen Erik Syvertsen.

Norselab har bygget opp det som etter planen skal bli en ledende europeisk plattform for impact-investeringer over en periode, blant annet gjennom et samarbeid med Capricorn Investment Group som har tatt en andel på 20 prosent i impact-plattformen.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*