funding

Niklas Zennströms Atomico investerer i Strise

Skypegründeren tar brorparten av 118 millioner i startupen.

Sigve Søråsen, Marit Rødevand og Patrick Skjennum er gründere i Strise.
Publisert Sist oppdatert

Fintechen Strise har programvare som hjelper brukerne med å vite det som er verdt å vite om kundene sine, ofte omtalt som «know your customer» KYC). Verktøyet skal kunne brukes i anithvitvaskings-arbeidet. 

Nå får selskapet, som har holdt på siden 2016, en av de virkelig store venture-aktørene med seg på eiersiden. 

I en runde på totalt 118 millioner kroner kommer Atomico, som ledes av Skypegründer Niklas Zennström, inn og tar «brorparten» av beløpet. 

Det melder E24. 

Forrige gang Atomico investerte i Norge, tok de en posisjon i Spacemaker.

Flere eksisterende aksjonærer, som for eksempel finske Maki.vc og norske Sondo Capital, har investert for å opprettholde eierandelene sine. 

Da Strise hentet penger i fjor høst, ble selskapet verdsatt til 100 millioner kroner. Gitt at Atomico investerer minst 60 millioner og får 15 prosent eierandel, er verdien minst over 400 millioner nå.

70 prosent av bankene på kundelisten

Strise doblet inntektene til 9,4 millioner kroner i 2022, og kostnadene endte på nesten 25 millioner. Det ga et resultat før skatt på minus 15,9 millioner kroner. 

Dagligleder og medgründer Marit Rødevand uttalte til Shifter i juli at Strise har etablert seg i både Svergie og Danmark og har rundt 70 prosent av de største bankene i Norden på kundelisten.

Inntektene skal også være betydelig forbedret i 2023. 

Atomico-partner Don Hoang, som selv har fartstid fra Uber og Revolut, sier i en pressemelding at kundene til Strise har rapportert 90 prosent reduksjon i diligence-time og har 30 prosent kostnadsbesparelser siden systemet ble implementert.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.