KRYPTO

NBX-oppkjøp «lite trolig»

Betingelser satt av Finanstilsynet vil være «problematisk og innskrenke Spenn sitt strategiske handlingsrom betydelig», skriver NBX i en børsmelding om det potensielle oppkjøpet.

Jens Glasø. gründer og daglig leder i Spenn Technology
Publisert Sist oppdatert

I mai ble det kjent at gründer Jens Glasø og hans selskap Spenn ville gjøre et forsøk på å kjøpe den norske børsnoterte kryptobørsen Norwegian Block Exchange (NBX).

Det blir sannsynligvis ikke noe av handelen, skal man tro en børsmelding fra nettopp NBX onsdag morgen.

Etter meldingen om oppkjøpsplanene søkte Spenn Technologies A/S det norske Finanstilsynet om tillatelse til å kjøpe såkalt «kvalifisert eierandel» i Norwegian Block Exchange, som vil si nok til å utøve betydelig innflytelse i selskapet. 

I mellomtiden har Spenn imidlertid ikke startet eller gjennomført noen form for due-diligence prosess, skriver NBX i meldingen, noe som er en forutsetning for at styret i kryptobørsen skal kunne gi en anbefaling vedrørende bud. 

Tilbakemeldingen fra Finanstilsynet var ifølge NBX positiv, men kom med forbehold om at eksisterende aksjonærer i Spenn, hvis eierandel i det sammenslåtte selskapet ville overstige 9.9 prosent, også måtte søke om, og få innvilget, tillatelse til å kjøpe kvalifisert eierandel fra Finanstilsynet. 

Ifølge NBX er signalene fra Spenn at dette vil være «problematisk og innskrenke Spenn sitt strategiske handlingsrom betydelig». 

«NBX anser det derfor som lite trolig at det kommer et bud fra Spenn, og NBX fortsetter derfor med business-as-usual,» heter det i børsmeldingen. 

Spenn og NBX fortsetter imidlertid dialogen om pengeoverføringer fra Europa til de afrikanske markedene der Spenn er aktive, og andre potensielle samarbeid. 

«NBX anser fortsatt dette som et meget spennende forretningsområde og samarbeid,» skrives det.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.