WEB3

NBX lanserer krypto-depot

– Nok et viktig skritt for å bygge bro mellom tradisjonell og digital finans, mener medgründer og daglig leder Stig Aleksander Kjos-Mathisen i kryptobørsen Norwegian Block Exchange.

Stig Aleksander Kjos-Mathisen i NBX.
Publisert Sist oppdatert

Den Oslo Børs-noterte kryptobørsen Norwegian Block Exchange (NBX) lanserer en såkalt institusjonell «digital custody»-tjeneste, eller et digitalt depot. Det skriver selskapet i en børsmelding

Det innebærer enkelt forklart at selskapet tilbyr seg å ta hånd om og lagre digitale verdipapirer og andre eiendeler for kundene.

Ifølge NBX forventes dette forretningsområdet å vokse eksponentielt de kommende årene, i takt med fremveksten web3 - som er et paraplybegrep for en en desentralisert versjon av verdensveven (www).

– Jeg er veldig spent på mulighetene denne tjenesten gir våre kunder og ikke minst nye kunder. Dette er nok et viktig skritt for å bygge bro mellom tradisjonell og digital finans. Depotløsningen gir tradisjonell finans en trygg inngangsport til digital finans, sier medgründer og daglig leder Stig Aleksander Kjos-Mathisen i NBX, i en pressemelding.

Den nye tjenesten skal ifølge selskapet kunne skreddersys for å møte kundenes behov. De skal kunne implementere regler som samsvarer med regulatoriske krav og interne retningslinjer, hevder NBX, som hvitlisting av adresser og interaksjon med smarte kontrakter, overføringsbeløp og medsignering.

Depotløsningen skal også tilbys som en såkalt «white label»-løsning, slik at finansinstitusjoner kan videreselge tjenesten under egen fane.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!