Krypto

Administrerende direktør i Norwegian Block Exchange, Stig Aleksander Kjos-Mathisen.

Planlegger nordisk krypto-indeksfond

– Økende konsensus om at krypto bør inkluderes i en diversifisert investeringsportefølje, mener NBX.

Publisert

Den børsnoterte kryptobørsen Norwegian Block Exchange (NBX) har inngått en intensjonsavtale med eGroup om å lansere det første indeksfondet for kryptovaluta i Norden. Det skriver NBX i en børsmelding torsdag formiddag.

Planen med fondet er å gi institusjonelle investorer direkte eksponering mot de største kryptovalutaene, målt etter markedsverdi.

«Det er en økende konsensus om at krypto bør inkluderes i en diversifisert investeringsportefølje, men det har vært manglende mulighet for eksponering mot kryptomarkedene gjennom fond innenfor godkjent regulering», skriver NBX i meldingen.

Egroup er et teknologiselskap som utvikler løsninger innen krypto, blokkjede og samlebegrepet web3. Selskapet fikk nylig godkjent av Finanstilsynet en søknad om å etablere et såkalt alternativt investeringsfond (AIF), som det varslede indeksfondet vil være. NBX skal stå for teknologien som legger til rette for handel, skrives det i meldingen.

Fondet skal etter planen lanseres tidlig i høst.

Nylig ble det kjent at tidligere teknologilobbyisk Liv Freihow slutter i NBX etter et knapt år, fordi hun er uenig i strategien til selskapet. Shifter kjenner til at flere ledere skal ha gitt seg av samme grunn, deriblant direktør for salg og partnerskap Even G. Wetten.

Les også: