funding

Naardic fant igjen formen. Hentet tilbake 4000 kunder

– Vi er veldig nære å være lønnsomme nå, sier treningsgründeren med frisk kapital på bok. 

Gründer-paret Annema og Arnulf Refsnes måtte i 2022 gjøre tiltak for å snu skuta etter pandemi-boosten. Nå peker pilene oppover igjen.
Gründer-paret Annema og Arnulf Refsnes måtte i 2022 gjøre tiltak for å snu skuta etter pandemi-boosten. Nå peker pilene oppover igjen.
Publisert Sist oppdatert

Det digitale treningskonseptet Naardic ble etablert i 2019 og fikk følgelig en kjempevekst under pandemien. Hjemmetreningen ble i 2020 priset til 30 millioner kroner.  

To år senere forsvant imidlertid medlemmene.

Gründer Arnulf Refsnes forklarer at veksten av private medlemmer knyttet til bedriftskundene Naardic fikk under pandemien, stoppet opp, og så ble de borte. 

– Vi visste at det kom til å skje, fordi mange hadde skrevet tidsbestemte kontrakter med oss under pandemien, men det var tøft hos oss for 15 måneder siden, sier han. 

Hentet kapital 

Selskapet ble ifølge Refsnes nødt til å kutte kostnader; alt fra å leie ut deler av kontoret - til å si opp folk. Tre av syv ansatte måtte gå. 

– Det var en veldig intensiv periode, men vi kom godt ut av det. Mye it-utvikling ble også ferdig på samme tid, og det gjorde det mulig å kutte kostnader, nettopp fordi vi nå kunne jobbe mer effektivt med administrative oppgaver, sier Refsnes og legger til:

– Nå er vi veldig positive igjen. 

Naardic hentet i fjor også penger fra eksisterende investorer. Først via et konvertibelt lån, som de senere konverterte, på 2 millioner kroner, deretter hentet de ytterligere 5 millioner kroner. Selskapet har også fått et lån fra Innovasjon Norge på 1,1 million kroner. 

Refsnes forteller videre om cirka 5000 private medlemmer mot 1200 for ett år siden. Bare i år har Naardic fått over 1000 nye. Gründeren peker på et nytt videokonferansesystem og riktig markedsføring som to suksessfaktorer, men holder kortene tett hva gjelder detaljer. 

– Vi hadde ikke en produkt-utfordring, men en markedsutfordring. Nå har vi knekt koden. 

– Hvordan ser den ut?

– Mange bekker små, med betalt markedsføring og effektivisering. 

Naardic-investorer

  • Link Venture Capital 
  • Arkiv og Lager
  • RVK invest 
  • Refsnes investering
  • Lsl Holding 
  • D Holder 

Internasjonal ekspansjon

Selskapet ligger an til en omsetning på 15 millioner kroner i år, mot 8 millioner kroner i fjor. Naardic hentet også 8 millioner kroner i en folkefinansieringskampanje i 2022. 

– Vi er veldig nære å være lønnsomme, så med den kapitalen og lånene vi nå har fått, ser det ikke ut som vi trenger med kapital, sier gründeren, men understreker: 

– I Norge. Vi planlegger en større emisjon om et år for internasjonal ekspansjon. 

Naardic ansatte også nylig Lars Mæland i sentral rolle. Han kom fra ledelsen i EVO og alpinlandslaget. Selskapet jakter nå også en ny CFO og lanserer ny app innen kort tid. 

 

Powered by Labrador CMS