RETAIL

Nå skal tech-nomaden hjelpe Askeladden med å selge i bulk

Espen Myklebust er ansatt som driftssjef i det ferske Askeladden-konseptet Bandit.

Espen Myklebust Chief commercial officer og produktsjef i Astat
Publisert

For et år siden ble det kjent at oppstartsfabrikken Askeladden planla å ta den kinesiske monsterhiten Pinduoduo til Norge og Vesten, med en for dem å være utypisk internasjonal satsing.

Konseptet går kort fortalt ut på at flere kunder går sammen om å handle store kvantum direkte fra produsenten, og slik få langt lavere priser enn ved fordyrende mellomledd.

Askeladdens versjon bærer navnet Bandit, og appen ble nylig gjort tilgjengelig her til lands - omtrent seks måneder senere enn den opprinnelige planen. De aktuelle tilbudene presenteres i en slags Tiktok-aktig videoflyt.

Selskapet ledes av latviske Markuss Rozins. Han får nå bistand av en velkjent karakter fra den norske tek-miljøet: Espen Myklebust. Han er ansatt som driftssjef (Chief Operational Officer, COO) i Bandit.

Det bekrefter Myklebust selv på Linkedin.

Han har tidligere vært utfordrerbanken Revoluts mann i Norge, før han etter et pitstopp som teknologikonsulent i PWC gikk til fintech-selskapet Astat, som nå er lagt ned. I det siste har Myklebust vært med å bygge opp Foundraisr, en plattform som tar investorjakten på vegne av startups.

I stillingsutlysningen fra Askeladden legges det vekt på evnen til å finne gode produkter, forhandling, drift og finans. Ambisjonen som kommuniseres er heller ikke snau; selskapet skal bli en såkalt deacorn, som vil si et selskap verdt intet mindre enn 10 milliarder dollar.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.