karriere

Nå skal Memmo-gründeren jakte startups for Antler 

Tobias Bengtsdahl, gründeren bak kjendisappen Memmo, er ny partner i den norske VC'en. 

Memmo ble etablert av de svenske gründerne Tobias Bengtsdal (COO) og Gustav Lundberg Toresson (CEO). Førstnevnte har nå landet ny jobb i Antler.
Publisert

Snart ett år etter konkursen til den svenske kjendisappen Memmo, har gründeren Tobias Bengtsdahl utviklet seg til å bli en profil i den svenske startup-bransjen, skriver Breakit

Tjenesten som lot brukere kjøpe videohilsener fra kjendiser, ble lansert i Norge i 2020

Bengtsdahl bekrefter overfor den svenske nettavisen at han nå er ny partner i det norske VC-selskapet Antler, nærmere bestemt ved Stockholm-kontoret.

– Antler er min nye jobb 24/7, 365 dager i året, det jeg skal legge hele sjelen min i, sier Bengtsdahl til Breakit. 

Eks-gründeren forteller videre at han i snart ett år har viet tiden sin til å møte andre gründere, dele erfaringer og gi råd.

– Jeg startet det med absolutt ingen forretningsmodell eller plan. Over tid har jeg blitt helt besatt av å bli med på andres reiser og hjelpe til, sier den nye Antler-partneren.

– Vanskelig eller nesten umulig å starte et teknologiselskap helt alene

Antler ble grunnlagt i Singapore i 2017 av nordmannen Magnus Grimeland. 

Selskapet har i dag kontorer mange steder rundt om i verden. Høsten 2023 tok de inn 50 millioner euro, tilsvarende over en halv milliard kroner, til et nytt Norden-fond

– Det er vanskelig eller nesten umulig å starte et teknologiselskap helt alene. Hos Antler ønsker vi at du skal date så mange som mulig før du spikerer gründer-teamet, sier Bengtsdahl. 

Memmo ble etter konkursen i fjor, kjøpt opp av det svenske teknologiselskapet Meetly for 2,8 millioner kroner. Tjenesten eksisterer med andre ord fremdeles, men eieren skal ifølge Breakit ha et ønske om å selge Memmo igjen - nå til en prislapp på 50 millioner kroner.