Ai

Nå kan du kjøpe aksjer i OpenAI gjennom svensk plattform

Nå kan du kjøpe aksjer i OpenAI gjennom svensk handelsplattform Den svenske handelsplattformen Tioex skal ha fått tak i aksjer i OpenAI, nå er de til salgs med en minstetegning 100 000 kroner.

Sam Altman avbildet 16 november 2023, en dag før han fikk sparken og så fikk jobben tilbake.
Publisert Sist oppdatert

OpenAI er kanskje verdens mest omtalte techselskap, har opplevd en utrolig vekst etter lanseringen av ChatGPT og mot slutten av 2023 verdsatt til 86 milliarder dollar. 

Nå kan også mannen i gata kjøpe en andel av selskapet gjennom den svenske handelsplattformen Tioex, skriver Breakit

Du må riktignok kjøpe for minst 100 000 svenske kroner og plattformen skal ha 20 prosent gevinsten «hvis det går bra», skriver bransjeavisen. 

Det er med andre ord sikkert lurt å lese betingelsene til plattformen både èn og to ganger før man tømmer sparekontoen.  

Tioex ble startet i 2021 med tanken om at privatpersoner enkelt skulle investere i startups. Plattformen har opplevd mindre trafikk med nedgangen i venturesektoren, men det vil muligens snu nå som de blir den eneste formidleren av OpenAI-aksjer. 

– Vi er midt i prosessen og veldig spent på om vi får til dette, sier gründeren i Tioex - Johan Hägglund, som nå er på utkikk etter kjøpere av de nyervervede aksjene. 

OpenAI rapporterer om årlige inntekter på omtrent 2 millioner dollar, men selv om hypen er stor, produktet genialt og inntektsstrømmen allerede på plass har Sam Altman selv sagt at den videre byggingen av selskapet kan bli svært dyr - hele 7 billioner dollar. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.