Sport

Kygo investerer i norsk golf-startup

Eagl er en booking-app for golfbiler hvor blant annet Suzann «Tutta» Pettersen allerede har investert. De lukket nylig en folkeinvestering hvor de ikke bare hentet penger fra hvermannsen, men også en av verdens største DJer.

GOLFINTERESSERT: Kygo bak miksebordet med den verdenskjente golferen Ricky Fowler.
Publisert Sist oppdatert

Interessen for golf i Norge er stadig økende. Viktor Hovland leder an som en av de beste i verden og Shifter skrev tidligere i år om startupen Alba, som lager et bookingsystem for golfsimulatorer, og hentet 5 millioner kroner fra flere kjente investorer. Nå har golfbil-appen Eagl fått Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som artisten Kygo, med på eiersiden. 

– Kygo er en global artist som har gledet millioner gjennom sin musikk og med positive opplevelser. Det er derfor med stor glede og takknemlighet at vi kan melde at han har kjøpt en aksjepost i emisjonen i EAGL Technologies AS, sier Kai Stiberg - CEO i Eagl. 

Hvor mye Gørvell-Dahll har investert er foreløpig ikke kjent, men det skal ha vært en del av selskapets folkefinansiering som ble avsluttet 10. april. 

Kai Stiberg er gründer og CEO i Eagl.

Shifter har vært i kontakt med Kygos talsperson og stefar, Jan Magnus Bjordal, som sier de ikke kommenterer enkeltinvesteringer. Det er ikke første gangen artisten investerer i startups. Kygo gikk blant annet inn med 3 millioner kroner i Oiid tilbake i 2017. 

Artisten begynte selv å spille golf for omtrent fire år siden og har spilt i veldelighetsturninger i regi av PGA, blant annet sammen med golfproff Ricky Fowler. I tillegg har Kygos eget merke «Palm Tree Crew» laget golfklær i samarbeid med Puma. 

Kapital skal Eagl bruke til å ekspandere videre i USA, med base i Dallas. Oppstartselskapet leverer allerede tjenester til omtrent 130 golfbaner, hvor omtrent 50 av de ligger i USA. 

– I  en radius på 4 timer fra Dallas finnes det omtrent 3000 golfklubber, sier Stiberg som forklarer at tjenesten deres til sammenligning er aktuelt for omtrent 98 norske golfklubber.

Inngangen deres til det amerikanske markedet kom gjennom Finn Scooters, en slags blanding av el-moped og trallebag, som droppet å sitt eget booking-system til fordel for Eagls løsninger. 

Eieren av Finn Scooters er amerikaneren Rick Reimers, som startet og solgte golfmerket Sun Mountain. Reimers er også en av investorene i Eagl. 

Hvis man aldri har spilt golf, og aldri har kjørt en golfbil, er det kanskje lett å lure på hvor stort potensialet for et bookingsystem for golfbiler egentlig er. 

– I USA finnes det omtrent 17 000 golfklubber, og antallet golfbiler er kanskje fem gangeren av det som er normalt i Norge. Det er en helt annen liga, sier gründeren.

– Det er faktisk ikke så lett å få tak i en golfbil. Du må ofte ringe på forhånd eller satse på at de som jobber på klubben er der når du kommer. Det problemet løser vi med programvare, sier Stiberg. 

Sitberg forteller at Eagl snart skal starte med å få alle klubbene som bruker Finn Scooters til å begynne å bruke deres system også for golfbilene sine. 

Suksess med folkefinansiering

Tidligere golfproff Suzann «Tutta» Pettersen investerte i selskapet allerede i 2020. Kygo ble med som investor som en del av Eagls åpne folkefinansiering, hvor de totalt hentet 7,6 millioner kroner. Aksjene ble solgt for 25 kroner stykker, som verdsetter selskapet til 28,5 millioner kroner

I 2021 gjennomførte Eagl en svært vellykket folkefinansiering. Da solgte de aksjer for 39 kroner stykket og hentet over 5 millioner på bare 38 minutter, følge Finansavisen. Prisen per aksje har altså falt 35 prosent siden den gang. Stiberg er likevel veldig fornøyd med denne runden. 

– Jeg vil si at vi toppa den runden nå, hvor vi faktisk også hentet over to millioner mer. Forskjellen nå er også at denne gangen er det ikke bare en idé. Nå er det er et testet og validert produkt. Nå blir det en one way street til USA.

I tillegg til «Tutta» og Kygo har flere andre kjente nordmenn investert, blant annet tidligere skiskytter Emil Hegle Svendsen, kunstner Martin Watson og selveste Rein Aleksander. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.