Teamet i Eyr har hentet inn 50 millioner kroner for å utvikle og innovere nye helsetjenester. Investinor er den største norske investoren.

Mobil-legene Eyr hentet 50 millioner kroner

Henter svenske penger i storemisjon.

Publisert Sist oppdatert

Den norske helse-startupen Eyr får med seg svenske toppinvestorer og det statlige, norske investeringsfondet Investinor i en emisjon på 50 millioner kroner.

– Det gjør det lettere å realisere vekstambisjonene våre både i Norge, men også internasjonalt. Investeringen gir oss musklene til å befeste den ledende posisjonen vi har innen teknologiutvikling og tjenesteinnovasjon, sier Karl Martin Lind, gründer og CEO i Eyr, i en pressemelding.

Saken ble først omtalt av DN.

Den svenske gründeren Fredrik Österberg, som står bak Evolution Gaming, og Stena-familien er med på emisjonen.

Investinor er eneste norske selskap med i runden, og bidrar ifølge DN med åtte millioner kroner.

– Vi har vurdert mange digitale helseplattformer og Eyr er det selskapet vi tror mest på. De har en unik og skalerbar teknologi, imponerende gjennomføringsevne og har et sterkt team med en klar plan som vil gjøre at de vil lykkes i både i Norge og internasjonalt, sier Patrick Sandahl, investeringsdirektør i Investinor, i meldingen.

Eyr ble startet av Karl Martin Lind og Vegard Krogh-Reinsnes i 2017, og var den første tjenesten i Norge for videokonsultasjon på mobilen. I dag tilbyr selskapet videokonsultasjon med allmennleger i både Norge og Danmark, samt resepter og vaksiner på apotek.

Under korona-pandemien har de virtuelle legebesøkene vokst i turbofart. I tillegg til Eyr forteller aktørene Kry og Hjemmelegene at de har blitt skjøvet flere år frem i tid.