investor

Michael Moritz forlater Sequoia Capital etter 38 år

Mannen som ledet tidlige investeringer i Google og Paypal er ferdig med  startupmiljøet.

Sir Michael Moritz, Partner with Sequoia Capital under en konferanse i 2019.
Publisert Sist oppdatert

Michael Moritz, en av de mest kjente investorene i teknologibransjen, forlater Sequoia Capital etter 38 år. 

Det melder Reuters.

Moritz, 68, vil nå fokusere på Sequoia Heritage, et 15 milliarder dollar storf wealth management-fond som han var med på å starte i 2010. 

Fondet vil være uavhengig av Sequoia Capital, og vil fokusere på en diversifisert portefølje av aktiva.

Moritz var en tidlig investor i og langvarig styremedlem i teknologiselskaper som Google og PayPal, og han var en av dem som ledet Sequoia til å bli en av de mest prestisjefylte venturekapitalfirmaene.

 I dag har Sequoia mer enn 53 milliarder dollar under forvaltning i USA og Europa.

I 2012 trakk Moritz seg tilbake fra ledelsen i Sequoia av helsemessige årsaker, men han har fortsatt som partner i firmaets seed- og growth-team.

Sequoia Heritage skal bli uavhengig som en del av en større omorganisering av firmaet som ble kunngjort forrige måned. Omorganiseringen vil også resultere i at Sequoias virksomhet i Kina og i Sørøst-Asia blir splittet opp i to separate firmaer.

Sequoia Capital har vært gjennom et generasjonsskifte de siste årene, og partner Roelof Botha tok over som global leder i juli 2022.

Etter Moritz's exit vil Sequoia over tid erstatte hans styreplass i høyprofilerte unicorns som Stripe og Instacart. 

Moritz sitter også i styret til Klarna. I en kommentar opplyser den svenske fintechgiganten at han kommer til å fortsette med det.

Økonomiske utfordringer og geopolitiske spenninger har gjort det vanskeligere å hente inn kapital og investere i venturekapital, og dette har også påvirket avkastningen til globale venturefond. Venturekapitalinvesteringene globalt falt med 48% i første halvår av 2023, ifølge data fra PitchBook.

En annen partner i Sequoia, Mike Vernal, er også i ferd med å forlate firmaet etter syv år i det Silicon Valley-baserte selskapet, ifølge en kilde med innsikt i saken.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.