Venture

Mobiltrading med Robinhood var populært under covid.

VC-er som ville vente lengre med exit, sitter på store urealiserte tap

Sequoias nye strategi ingen vinner på kort sikt.

Publisert

Tech-krasjet på børs har medført at venture-kapitalselskaper som nylig innførte en ny strategi med å holde aksjer lenger ved å utsette tidspunktet for exit, har kommet til å angre på dette.

Det skriver Wall Street Journal.

Sequoia Capital, som tidlig investerte i Apple og Airbnb, kunngjorde en ny lenger-tids struktur for fond i høst 2021 som ville gi dem muligheten til å holde aksjer i børsnoterte selskaper på ubestemt tid, med argumentet om at de kunne opparbeide mer fortjeneste gjennom denne nye tilnærmingen.

Sequoia har investert om lag 258 millioner dollar i aksjehandelsplattformen Robinhood.com. Hadde Sequoia tatt exit da lock-up-tiden var over, ville gevinsten vært på 240 millioner dollar. I stedet ble de sittende med aksjene og et urealisert tap på 83 millioner dollar.

I tillegg til å holde på aksjer, kjøpte selskapet også nye aksjer i børsnoterte selskaper, inkludert programvareleverandøren Datadog, ifølge offentlige dokumenter, som en del av en bredere trend blant Silicon Valley-investorer.

En strategi som går ut på å holde på eierskapet lengre, kan strengt tatt ikke dømmes for hardt før det faktisk har gått noe mer tid enn et halvt år.

(notisen er utarbeidet med ChatGPT og desket av Shifters redaksjon).