Sommerspalten 2023

Merete Nygaard om pasta og hvorfor gründere bør engasjere seg i politikk

Shifter intervjuer utvalgte gründere og investorer gjennom sommeren. Dagens gjest er Lexolve-gründer Merete Nygaard

Lexolve-Merete drømmer om å spise en god porsjon italiensk spaghetti i godt selskap
Lexolve-Merete drømmer om å spise en god porsjon italiensk spaghetti i godt selskap
Publisert Sist oppdatert

Kan du introdusere deg selv og hva du jobber med i to setninger?

Jeg er Merete, gründer av Lexolve. Til daglig forsøker jeg og teamet mitt å gjøre juss great again for bedrifter ved å levere en digital rådgivningsplattform alle har råd til.

Hva er din drømmeferie? 

Om jeg plutselig hadde fått syk forbrenning hadde jeg dratt til Italia og spist ti måltider om dagen sammen med noen jeg aldri blir lei av. Begge deler virker utopisk men jeg lever i håpet.

Kan du fortelle om noe du har fått til det siste halvåret som du er stolt av?

Jeg har endelig fått meg egen bil og jeg er egentlig litt stolt for hver dag jeg unngår bulke den. Derfor står den mest i ro.

Ellers har dette halvåret vært ett av de mest begivenhetsrike i mitt gründerliv. Selv om jeg finner stor mening i å få bidra til samfunnsdebatten om nærings- og skattepolitikk, er jeg aller mest stolt av at plattformen vi i Lexolve leverer nå er så bra at vi uten tvil er gått fra start-up til scale-up. 

Hva er den største utfordringen dere står overfor nå?

Få hele bedrifts-Norge til å høre om Lexolve for da vil de skjønne at den beste måten å vokse seg større på er sammen med en digital juridisk vekstpartner.

Hva er det beste/verste med å være gründer nå?

Påvirkningskraften vi har i å finne løsningene vi trenger for å sikre et bærekraftig samfunn fremover. Det har aldri vært mer spennende å være gründer en akkurat nå.

Hvis du skulle sagt noe kritisk om norske gründere eller investorer, hva ville det vært?

Alle burde engasjere seg i og snakke mer politikk. Representanter fra næringslivet har deltatt minimalt i samfunnsdebatten i årevis, og nå som vi faktisk har masse å miste er der ingen grunn til ikke å bruke stemmen sin. Hver enkelt stemme teller.

Les også: Trond Riiber Knudsen om den beste pitchen han har fått

Powered by Labrador CMS