Terje Wibe, konsernsjef i Mercell.
Terje Wibe, konsernsjef i Mercell.

Mercell kjøper Visma-selskap for over 2 milliarder kroner

Teknologiselskapet er i gang med sitt varslede oppkjøpstokt.

Publisert

Teknologiselskapet Mercell, som ble notert på Merkur Market i sommer, har gjennom et heleid datterselskap kjøpt 100 prosent av aksjene i den norske og svenske virksomheten til Visma Commerce, som driver med tjenester knyttet til offentlige innkjøp. Prisen ligger i overkant av 2 milliarder kroner.

«Oppkjøpet representerer et betydelig skritt fremover i Mercell’s strategi om å bli den ledende europeiske leverandøren av programvare for elektroniske offentlig anbud og offentlige anskaffelser,» skriver selskapet i en melding.

Oppkjøpet blir finansiert gjennom en aksjeemisjon på 1,3 milliarder kroner - fullt ut garantert av et konsortium bestående hovedsakelig av store eksisterende aksjonærer i selskapet, og en fullt garantert obligasjon på 1,1 milliard svenske kroner. Kjøpesummen betales kontant etter fullføring, og transaksjonen forventes å være avsluttet i løpet av året.

Etter sammenslåingen vil de virksomhetene være en av de ledende leverandørene av offentlige e-anbudsløsninger i Europa, med en årlig tilbakevendende inntekt (Annual Recurring Revenue, ARR) på 534 millioner kroner per tredje kvartal 2020.

Storoppkjøpet var på sett og vis varslet, ettersom selskapet ved notering i sommer uttalte til e24 at de skulle på oppkjøpstokt.

Powered by Labrador CMS