handel

Meny spisser konkurransen mot Oda

Bygger spesiallager for netthandel.

Meny-sjef Vegard Kjuus har brukt tid på å bestemme seg for om de skulle ha et eget lager for nettsatsingen. Nå kjører han i gang.

Det er Dagens Næringsliv som melder at dagligvarekjeden girer opp satsingen på nettmat med et sentralisert plukklager. Dette skal ifølge avisen bidra til å øke volumet og lønnsomheten. Et tidligere klesbutikklager på Alnabru blir stedet, og skal betjene Stor-Oslo.

Nyheten kommer sju år etter at Norgesgruppens flaggskip for noe bedre utvalg gikk i gang med hjemlevering. Meny-sjef Vegard Kjuus svarer følgende til DN på hvorfor det ikke har skjedd før:

– Det er alltid en balanse om man skal plukke i butikk eller et sentralisert darkstore. Landet vårt er stort og langt, og det er svært vanskelig å få lønnsomhet nasjonalt uten også å plukke i våre fysiske butikker.

Oda-gründer Karl Munthe-Kaas frykter ifølge DN ikke den nye konkurrenten.

– Vi ønsker Menys nye darkstore velkommen. Jo flere som snakker om hvor enkelt det er å få dagligvarer levert hjem, jo bedre er det for Oda, sier Munthe-Kaas, og påpeker at konkurransen vil bli møtt med det han beskriver som «verdens beste logistikk- og distribusjonsteknologi».

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.