-
Integration Engineer | MIMIRO
-
Utvikler | Nettbil
-
AI Engineer | Noteless
-
Customer Success & Content Coordinator | Wrepit
-
Senior Software Engineer | Wrepit
-
Director of Engineering | No Isolation
-
Lead Engineer for Oslo or Grimstad | Davidhorn
-
Lead Product Manager for Oslo or Grimstad | Davidhorn
-
AI and ML Engineer | NBIM
-
Fagansvarlig Data og innsikt | Eksfin
Avtale
Mente testutstyr for 800 mill. sto i fare: Nå blir deler av hav-katapult videreført
Kompetansesenter for robotteknologi overtar noen av testfasilitene etter at Ocean Innovasjon Catapult måtte avvikle etter Siva-nei.

I april i år ble det klart at Ocean Innovation Norwegian Catapult (OINC) i Bergen fikk nei på søknad om tre nye år som fasilitator for havsatsingen gjennom katapult-ordningen som administreres av Siva.
Ordningen Norsk katapult ble lansert i 2017, og det er per nå fem katapultsentre. Målet med ordningen er å gi bedrifter tilgang til utstyr, teknologi og kompetanse hos de fremste industrielle miljøene - for å skape mer innovasjon og gi økt industriell verdiskaping.
Etter å ha fått nei på søknad om ny periode som katapultsenter, måtte OINC avvikles og senteret mente testutstyr for 800 millioner sto i fare.
Nå er det klart at deler av testfasilitetene som var del av OINC overføres til Kompetansesenteret for robotteknologi, som er lokalisert på Osterøy. Robotsenteret er også et katapultsenter, ikke innenfor havbruk - men innenfor produktsjonsteknologi eller såkalt «manufacturing technology».
En av kjernepartnerne til OINC var Additech. Kompetansesenteret for robotteknologi vil nå overta alle testfasilitetene knyttet til Additech.
I Additech sine lokaler på Bontelabo, et steinkast fra Bryggen i Bergen, kan selskaper produsere produkter og komponenter med 3d-printing.
– Av og til kan det være lønnsomt, og eneste mulighet, å fremstille produktet ved å 3d-printe det. Det er en viktig kompetanse som komplementerer det vi tilbyr i dag, sier Vidar Tufteland, leder for Kompetansesenteret for robotteknologi.
Avtalen om bruk av testfasilitetene gjelder frem til robotsenteret sin katapult-avtale går ut i september 2027.
– Avtalen om bruk av testfasilitetene gjelder først og fremst frem til 2027, men vi ser på dette som et langvarig samarbeid, sier Tufteland.
– Vil komme gründere til gode
I avtalen fremgår det at Additech skal frigjøre opptil 25 prosent av sin kapasitet til testing gjennom katapult-ordningen.
– Det er veldig kjekt at vi nå kan videreføre avtalen. Det vil komme gründere, små og mellomstore selskaper til gode. Selskaper fra hele landet sikres nå tilgang til disse testfasilitetene, sier Tufteland.
Kompetansesenteret for robotteknologi retter seg mot selskaper uavhengig av bransjer, og tilbyr testing til selskaper både innen verdikjeder for hav, oppdrett, bygg og anlegg.
Shifter har etterspurt en kommentar fra Additech og Ocean Innovation Norwegian Catapult, men foreløpig ikke fått svar.