matkasse

Matkasse-omsetningen faller: Spår usikre tider i Sverige og Norge 

Omsetningen svakt ned fra 2022 til 2023, viser tall fra selskapet bak Adams Matkasse og Godtlevert. 

Øker: Økning i både omsetning og driftsresultatet for selskapet bak Adams Matkasse, som varer her viser. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Publisert Sist oppdatert

Overordnet er omsetningen lavere for den norske delen av Cheffelo, som står bak Godtlevert og Adams Matkasse

Det viser kvartalstall presentert torsdag. 

Omsetningen i konsernet går fra 586 millioner kroner i 2022 til 509 millioner kroner i 2023. 

Samtidig økte driftsresultatet noe fra 2022 til 2023, fra 29,3 mililoner kroner til 34,1 millioner kroner i 2023. 

I fjerde kvartal opplevde selskapet også en vekst i det norske markedet, på 3,1 prosent i norske kroner. 

Adams Matkasse ble startet av kokk Adam Schive Bjerck og tre kompiser i Bergen. Selskapet ble solgt til det svenske matkasseselskapet bak Linas matkasse i 2016. 

Cheffelo står nå bak matkasseprodukter i både Sverige, Danmark og Norge. 

I fjerde kvartal opplevde Cheffelo AB sin sterkeste periode for året, med flere initiativer som genererte betydelige forbedringer på tvers av virksomheten, melder selskapet i en pressemelding. 

Vekst i fjerde kvartal

– Vi er svært glade for den sterke veksten vi har oppnådd i fjerde kvartal, spesielt med tanke på utfordrende markedsvilkår, sier Walker Kinman, administrerende direktør i Cheffelo

Alle deres markeder opplevde vekst i lokal valuta, men størst vekst var det i Danmark med en 38 prosent økning i leveransevolumer og en 47 økning i nettoomsetningen sammenlignet med samme periode i fjor. 

Cheffelo legger også vekt på å forbedre kundeopplevelsen, og introduserte nye initiativer som et lojalitetsprogram og rabatterte oppskrifter, som ble positivt mottatt av kundene. 

Nye tiltak og usikre tider

– Det er gledelig å se at våre nye tiltak har blitt godt mottatt av kundene våre, og vi vil fortsette å fokusere på å forbedre kundeopplevelsen, sier Kinman i pressemeldingen. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Cheffelo forventer fortsatt sterk vekst i Danmark, mens markedene i Norge og Sverige er mer usikre på grunn av økte boliglånsrenter og høye energipriser. 

– Vi vil fortsette å jobbe hardt for å opprettholde vår konkurransedyktighet og drive lønnsom vekst i alle markeder vi opererer i, sier Kinman. 

Denne saken er skrevet med bruk av Chatgpt, men desket av redaksjonen.