Sommerspalten 2023

Martin Schütt har fått nye perspektiver etter å skulle oppdra en ny eventyrer

Shifter intervjuer daglig en ny norsk gründer eller investor gjennom sommeren. Dagens gjest er Martin Schütt i Askeladden & Co som forteller om både de beste og verste sidene ved gründerlivet.

Martin Schütt gleder seg til å dra innom iskiosken Dagros på Veierland med sitt nye familiemedlem
Martin Schütt gleder seg til å dra innom iskiosken Dagros på Veierland med sitt nye familiemedlem
Publisert

Kan du introdusere deg selv og hva du jobber med i to setninger?

– Med-gründer og daglig leder i Askeladden & Co. Vi bygger fantastiske selskaper fra scratch. 

Hva er din drømmeferie?

– Et sted jeg får koblet helt av, kjedet meg og løftet blikket, som kan være noe av det mest verdiskapende å gjøre. I sommer, som i fjor, går turen til Veierland, en bilfri øy i Vestfold, med familien. 

Kan du fortelle om noe du har fått til det siste halvåret som du er stolt av?

– Hatt pappaperm siden februar. Unik anledning til å reflektere og sette ting i perspektiv. Aldri før har jeg vært så positiv til fremtiden på A&COs vegne. 

Hva er den største utfordringen dere står overfor nå?

– Vi starter hver dag med 0 kr på kassaaparatet i alle selskapene. Den største, og daglige, utfordringen vi står ovenfor er å vinne så mange kunder som mulig. Det betyr å lage noe folk vil ha og kommunisere det på en effektiv måte. Det er en utfordring vi liker. 

Hva er det beste/verste med å være gründer?

– Å bli gründer er en enveiskjørt gate. Jeg kjenner svært få som først var gründer og så tok seg en “vanlig” jobb. Det sier mye. Gründerskap gir påvirkningskraft, ansvar, fleksibilitet, frihet og finansiell oppside - om de tingene er positive eller negative avhenger av hvordan du ser på verden og livet. For meg er det utelukkende positivt. 

Hvis du skulle sagt noe kritisk om norske gründere eller investorer, hva ville det vært?

– Klisjé-svaret ville vel vært at de for uambisiøse og lite verdensvant, men på de temaene får hver enkelt gründer eller investor selv legge lista. Gjennom mitt virke i Askeladden har jeg de siste årene møtt tusenvis av fantastiske mennesker som på ulike måter driver med startups. 

Les også: Kremena i Snö dykker dypt i «nordiske» startups og nordisk lederstil

Powered by Labrador CMS