Friendzone

Mange sliter med å skaffe seg venner. Nå har denne gründeren hentet millioner for å løse problemet

Friendr har bygget en møteplass for folk som ønsker seg venner. Investorer priser nå selskapet til 55 millioner kroner.

I vennesonen: Gründerne Jonas Boström og Jesper Algaard og sikter mot USA med Friendr.
Publisert Sist oppdatert

45,000 mennesker har hittil tatt i bruk den to år gamle appen Venn, en digital møteplass som kobler brukere med potensielle venner og aktivitetstilbud.

Shifter har tidligere omtalt oppstartsselskapet bak, Friendr, som ved hjelp av folkefinansiering og maskinlæring fikk solid respons i markedet.

Nå har gründerne Jesper Algaard og Jonas Boström hentet inn 5,3 millioner kroner i friske penger for å akselerere veksten.

– Vi erfarer en tydelig tempoøkning i normaliseringen av digitale plattformer som en løsning og verktøy for mange som kunne tenke seg å utvide vennekretsen, sier daglig leder Algaard.

Nye eiere

I en fersk undersøkelse (ekstern lenke) utført av Opinion på oppdrag fra organisasjonen Mental Helse, svarer åtte prosent av et utvalg på 1005 personer i alderen 12-20 år at de ikke har noen nære venner.

Friendr har siden årsskiftet fått en skikkelig oppsving, men 140 prosents økning i aktivitet på plattformen.

Blant investorene som nå slenger seg på, er Vestlandets innovasjonsselskap (VIS), som er eid av Helse Bergen HF, Universitetet i Bergen, Siva og Havforskningsinstituttet.

– Vennskapskobling kan raskt bli et av de mest spennende digitale vekstsegmentene i tiden som kommer, sier administrerende direktør Stine Fiksdal i VIS.

Inn kommer også Sande Holding, et familieselskap fra Bergen.

– Vi ser et stort potensial i et marked som ennå ikke er dekket av de eksisterende sosiale medier, og er overbevist om at digital vennskapskobling vil ha minst like stort potensial som eksempelvis datingapper har i dag. Stigmaet og tabuene forbundet med å søke venner er i ferd med å bli visket bort, sier Haakon Lude Sande.

Flere andre investorer deltar også. Omtrent halvparten kommer fra eksisterende aksjonærer.

Transaksjonen verdsetter selskapet til 55 millioner kroner. I en folkefinansieringskampanje i 2021 ble selskapet til sammenligning priset til 35 millioner kroner.

USA i sikte

Gründer Algard har tidligere tidligere med å bygge opp et av de største privateide kapitalforvaltningsselskapene i Norge, Söderberg & Partners, mens kompanjongen Boström gründet designhuset Montag.

Nå utvider de to organisasjonen til Friendr.

Blant annet har selskapet hentet inn Theodor Skippervold som ny teknologisjef (CTO). Han var tidligere teknologileder («tech lead») i Vipps. Dessuten er mediegründeren bak Trollbound Entertainment og USA-kjenner Dave Spilde inne som rådgivende konsulent. Han skal bidra for å få Friendr til å vokse i det amerikanske markedet.

– Jeg har ønsket å bli involvert i Venn-teamet fordi jeg tror at min erfaring som gründer og mine forbindelser til vestkysten i USA kan være nyttige for Venns internasjonale vekst, sier han.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!