hardware

Magnus Wanberg går av som toppsjef i Remarkable

Gründeren av Norges heteste vekstselskap går over i ny rolle, men først vil han prioritere å være pappa på fulltid.

Magnus Haug Wanberg overlater den daglige styringen av Remarkable til Vegard Gullaksen Veiteberg.
Publisert Sist oppdatert

Nyheten om at Magnus Haug Wanberg gir seg som administerende direktør i skrivebrettselskapet han startet i 2013, slår ned som en liten bombe i det norske teknologimiljøet. Beskjeden ble formidlet til de ansatte på et møte på Colosseum kino på fredag, og ble meldt til offentligheten denne mandagen.

– Endringen i rolle kommer som følge av flere års diskusjon med styret. Et vekstselskap som Remarkable har et stort behov for at styret fokuserer på den langsiktige utviklingen av selskapet. Som CEO og styreleder ble for mye av min tid brukt på det kortsiktige, forklarer gründeren til Shifter.

Han er kjent for å ha kontroll på det meste i skrivebrett-selskapet, men 31. desember slipper han altså taket, Wanberg har da vært CEO i nesten ett tiår, og vil fortsette å fungere som arbeidende styreleder, med fokus på selskapets strategiske utvikling og langsiktige suksess.

Når Magnus nå trer til side som CEO vil både denne og styreleder-rollen få den dedikasjonen og kapasiteten de fortjener, skriver selskapet i en pressemelding.

Inn i papparolle

Tidspunktet for rollebyttet skjer som følge av at Magnus Haug Wanberg skal ut i pappapermisjon i første kvartal neste år. Chief Commercial Oficer, Vegard Gullaksen Veiteberg, trer inn som interim CEO.

– Å få inn Vegard som interim CEO og meg som arbeidende styreleder blir det beste fra to verdener. Jeg gleder meg virkelig til pappapermisjon nå, men det var ikke utløsende for endringen i rolle, presiserer Haug Wanberg overfor Shifter.

– Hvorfor er det utfordrende å ta ut pappapermisjon og samtidig være CEO i et vekstselskap som Remarkable? Har du rfaringer fra forrige pappaperm som gjør at du tenker slik?

Å være CEO i et vekstselskap er krevende, og avhengig av situasjonen til et vekstselskap så passer det ikke alltid å ta ut permisjon. Nå er det mulighet for det, og jeg gleder meg til permisjon i 2023.

Den nye sjefen

Vegard Gullaksen Veiteberg har vært del av reMarkables ledergruppe i alle sine seks år i selskapet og har spilt en sentral rolle i selskapets vekst og strategi. Han har tidligere ledet områder som finans, supply chain og strategi. Under hans virke som Chief Commercial Oficer mer enn tidoblet selskapet inntektene til 2,7 milliarder kroner

Magnus Haug Wanberg og Vegard Gullaksen Veiteberg vil jobbe sammen i januar og februar for å sikre en god overgang.

– Jeg har full tillit til Vegards evne til å lede selskapet inntil vi har en ny langsiktig løsning på plass, og jeg ser frem til å fortsette å støtte Renarkable som arbeidende styreleder, sier Haug Wanberg.

– Jeg er beæret over å ta på meg rollen som midlertidig CEO i Remarkable, og ser frem til å både videreutvikle selskapet og gi Magnus muligheten til å ta ut sin pappapermisjon. Jeg er veldig motivert for å bygge på det gode grunnlaget som Magnus har bygget, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet sammen med resten av teamet for å fortsette å levere på vår visjon, sier Gullaksen Veiteberg.

Gründer Magnus Haug Wanberg i reMarkable. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Midlertidig affære

Den nye sjefen har imidlertid ikke tenkt å bli værende som toppsjef.

– Jeg har alltid hatt som mål å erstatte meg selv med noen som er bedre, og det er også derfor jeg kun har takket ja til rollen på midlertid basis. Å jobbe med flinke folk er viktigere for meg enn rollen jeg selv har, og jeg ser på dette som en unik mulighet til å jobbe tett med og støtte reMarkables neste CEO, forteller Gullaksen Veiteberg.

Selskapet har begynt søket etter en ny CEO, men vil ta den tiden som trengs for å finne den riktige kandidaten.

– Vi har en meget sterk midlertidig løsning på plass, så vi forhaster oss ikke med noen beslutninger, sier Haug Wanberg.

Bevisst sin rolle

– Som gründer og CEO går du over i en rolle som arbeidende styreleder. Hvordan sikrer du at du ikke blir en «syvende far i huset», med alt det kan føre med seg?

– Dette er noe jeg, Vegard og andre er veldig bevisst på, og kommer til å være ærlige med hverandre om fremover. Jeg har ingen intensjon om å bli en syvende far i huset. Jeg skal bidra der det gir mening, men også passe på å la organisasjonen gjøre jobben sin.

– Du slipper nå den hverdagslige ledelsen av et selskap og får mindre daglig kontakt med medarbeiderne i remarkable. Kommer du ikke til å savne det?

– Jeg kommer fortsatt til å jobbe i selskapet og med mange av de ansatte. Samtidig så blir dette en annen rolle. Det er nok en del ting jeg kommer til å savne, men det får jeg kjenne mer på etter endringen, kommenterer Haug Wanberg.

Om Remarkable

Selskapet utvikler og selger et digitalt skrivebrett skapt for å gi det de beskriver som «en eksepsjonell skrive- og leseopplevelse». Selskapet ble grunnlagt av Magnus HAug Wanberg i 2013, og består nå av nærmere 400 ansatte, alle lokalisert i kontorene på Grünerløkka i Oslo. Remarkable har solgt mer enn en million enheter på verdensbasis, omsatte for 2,7 milliarder kroner i 2021, og har siden oppstart omsatt for nærmere 5 milliarder kroner.